Συνελήφθησαν, χθες (15-10-2018) το μεσημέρι, σε χωριό της Καβάλας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας και του Αστυνομικού Τμήματος Παγγαίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας, τέσσερις (4) αλλοδαποί, ηλικίας 28, 24, 22 και 22 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για καλλιέργεια και διακίνηση ναρκωτικών κατά περίπτωση. 

 

Ειδικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους δράστες στην οικία του 28χρονου να επεξεργάζονται ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, την οποία είχαν περισυλλέξει από οργανωμένη φυτεία που διατηρούσαν σε δασική περιοχή του νομού Καβάλας.

 

Συγκεκριμένα, στο εσωτερικό της οικίας βρέθηκαν επτά (7) νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 16.297 γραμμαρίων, δύο (2) ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, τέσσερα (4) ψαλίδια και ένα (1) μαχαίρι.

 

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, οι αστυνομικοί εντόπισαν επίσης την οργανωμένη φυτεία, στην οποία οι τρεις από τους δράστες ηλικίας 24, 22 και 22 ετών, καλλιεργούσαν συνολικά 115 δενδρύλλια κάνναβης. 

 

Στο χώρο της φυτείας βρέθηκαν αυτοσχέδιοι χώροι αποξήρανσης, σύστημα άρδευσηςκαι διάφορα εργαλεία και αντικείμενα που σχετίζονται με την καλλιέργεια κάνναβης. 

 

Συνολικά κατασχέθηκαν:

·     115 δενδρύλλια κάνναβης 

·     16.297 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης 

·     2 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας 

·     4 ψαλίδια 

·     1 μαχαίρι

·     διάφορα εργαλεία και αντικείμενα

·     το χρηματικό ποσό των 980 ευρώ 

·     6 κινητά τηλέφωνα 

 

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.