Την υποψηφιότητά του για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές με τον συνδυασμό «Σύγχρονος Δήμος», ανακοίνωσε το πρωί της Δευτέρας 8 Οκτωβρίου ο υποψήφιος δήμαρχος Θόδωρος Μουριάδης στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων νομού Καβάλας. Έναν χώρο που όπως τόνισε έχει ιδιαίτερη σημασία για τον ίδιο καθώς συνδέεται με τον πατέρα του ξυλουργό στο επάγγελμα. 

 

 

Ο κ. Μουριάδης στη διάρκεια της συνέντευξης ανέπτυξε το όραμά του για έναν Δήμο σύγχρονο που θα σχεδιαστεί από τους νέους ανθρώπους που πλαισιώνουν το συνδυασμό. 

 

 

Μίλησε αρκετές φορές για τον Λευτέρη Αθανασιάδη και για τα έργα που άφησε στην τοπική κοινωνία τα οποία όπως είπε, αποδίδουν οικονομικό όφελος στην πόλη μέχρι και σήμερα. 

 

 

Μίλησε για αξιοποίηση των καπνοθηκών αλλάζοντας την πολεοδομική άποψη που υπάρχει γι αυτούς τους χώρους. 

 

 

Μίλησε για σύγχρονη θεώρηση της τουριστικής πολιτικής με αφορμή την ένταξη των Φιλίππων στα μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς της Unescoκαταλογίζοντας ευθύνες στη σημερινή διοίκηση του Δήμου ότι δεν προχωρά καμία διαδικασία που να αποφέρει όφελος στα ταμεία του Δήμου εκμεταλλευόμενη το μνημείο. 

 

 

Ο κ. Μουριάδης αναφέρθηκε και στο θέμα της αναβάθμισης της κεντρικής πλατείας της Καβάλας λέγοντας πως χρειάζονται αστυνομικά μέτρα και κονδύλια για να ξαναγίνει πλατεία. Δεν πρέπει να μας φοβίζουν τα αστυνομικά μέτρα είπε καθώς δεν αφορούν πάντα το ξύλο αλλά την αστυνόμευση. Συγκεκριμένα τόνισε πως υπάρχει τρόπος με τη βοήθεια της αστυνομίας και της κοινωνικής υπηρεσίας του Δήμου να σταματήσει η εκμετάλλευση των παιδιών που καθημερινά βρίσκονται στην πλατεία με ευθύνη των γονιών τους. 

 

 

Αναφερόμενος στην αξιοποίηση των κτιριακών διεκδικήσεων της Καβάλας τόνισε πως μένουν ανεκμετάλλευτη εξαιτίας της ασχετοσύνης των διοικούντων. 

Η σημερινή διοίκηση είπε ήταν μέτρια χωρίς κανέναν σχεδιασμό για το αύριο υπονομεύοντας το μέλλον της πόλης. 

 

Για τη σχέση του με τα κόμματα είπε ότι πρόκειται για έναν συνδυασμό που προέρχεται από έναν κομματικό προσανατολισμό. Όποιο από τα δημοκρατικά κόμματα μας στηρίξει θα το δεχτούμε. «Στήριξη ζητάμε όχι χρίσμα».