Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξαν η υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης Κατερίνα Νοτοπούλου και ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθης Γιαννακίδης καθώς και ο Διευθυντής του Πρωθυπουργικού Γραφείου στη Θεσσαλονίκη Γιώργος Αγγελόπουλος, για τα θέματα που απασχολούν τον Δήμο Καβάλας, κατά την παρουσίασή τους από τη Δήμαρχο Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα. 

 

 

Οι δυο υφυπουργοί επισκέφθηκαν τη Δήμαρχο Καβάλας στο γραφείο της, το απόγευμα της Παρασκευής 5 Οκτωβρίου 2018, με την ευκαιρία της παρουσία τους στα εγκαίνια της έκθεσης του Επιμελητηρίου KavalaExpo2018, ως εκπρόσωποι της κυβέρνησης. 

Κατά την επίσκεψή τους στο γραφείο της Δημάρχου, συνοδευόταν από τους βουλευτές Καβάλας, Τάκη Εμμανουηλίδη, Κώστα Μορφίδη και Γιώργο Παπαφιλίππου. 

 

 

Στην εύλογη ανησυχία της Δημάρχου, αναφορικά με το ζήτημα που απασχολεί την επικαιρότητα για την λίστα που περιλαμβάνει διάφορα κρατικά και δημοτικά ακίνητα και του Δήμου Καβάλας, που μεταφέρονται στο Υπερταμείο, η υφυπουργός Κατερίνα Νοτοπούλου, δήλωσε ότι τίποτα δεν έχει μεταφερθεί. Είναι απλώς μια λίστα, είπε, από την οποία θα εξεταστεί ποια ακίνητα θα μεταφερθούν στο Υπερταμείο.

 

 

Η Δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα, παρουσίασε όλα τα σημαντικά θέματα που απασχολούν τον Δήμο και ζήτησε την συμπαράσταση των δυο υφυπουργών και τη συνηγορία τους στην αντιμετώπισή τους. 

 

 

Αναφέρθηκε στο θέμα της επίλυσης του ζητήματος της ακτής Καλαμίτσας, και της επέκτασης της Περιμετρικής, δηλώνοντας ότι τα δυο αυτά ζητήματα τα θεωρεί, ίσως, τα πιο σημαντικά θέματα για τον Δήμο. Ανέλυσε τις προσπάθειες και τις προτάσεις του Δήμου, για το παλιό Νοσοκομείο, για το κτίριο του παλιού Πρωτοδικείου, για την ανάπλαση της περιοχής του Φάρου, για τα δρομολόγια Θάσου-Καβάλας, για τα στρατόπεδα Περιγιαλίου, για το προσφυγικό, για το κτίριο του Τελωνείου, για το πάρκο Φαλήρου και για αρκετά ακόμη ζητήματα.

 

 

 

Οι δυο υφυπουργοί και ο Διευθυντής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, δήλωσαν πως γνωρίζουν τα σημαντικότερα από τα θέματα που συζήτησαν στο γραφείο της Δημάρχου και υποσχέθηκαν πως θα κάνουν ό,τι μπορούν για την προώθηση και την επίλυσή τους.