Παρουσία της υφυπουργού Μακεδονίας-Θράκης Κατερίνας Νοτοπούλου και του υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθη Γιαννακίδη τελέστηκαν το βράδυ της Παρασκευής 5 Οκτωβρίου 2018 τα εγκαίνια της 26ης Έκθεσης KavalaExpo. 

 

Η κ. Νοτοπούλου στις δηλώσεις της στα ΜΜΕ αναφέρθηκε στον κυβερνητικό στόχο να γίνει η Μακεδονία και η Θράκη «πόλος ανάπτυξης και πύλη συνεργασίας» ενώ είπε ότι στόχος είναι επίσης να αξιοποιηθούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Καβάλας και του λιμανιού της

 

Ο κ. Γιαννακίδης τόνισε μεταξύ άλλων ότι «η εποχή των μνημονίων έλαβε τέλος τον Αύγουστο» ενώ πρόσθεσε ότι στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη «ήρθε η ώρα να χαράξουμε το δικό μας αυτόνομο σχέδιο, να αξιοποιήσουμε το σύνολο των χρηματοδοτικών εργαλείων που έχουμε στα χέρια μας».

 

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μάρκος Δέμπας ζήτησε από τα παριστάμενα κυβερνητικά στελέχη να ολοκληρωθεί η σιδηροδρομική σύνδεση του εμπορικού λιμανιού της Καβάλας. 

 

Η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα υποστήριξε ότι η έκθεση «κέρδισε το στοίχημα της συμμετοχής αλλά και της αδιάλλειπτης παρουσίας όλα αυτά τα χρόνια» ενώ πρόσθεσε ότι «υπάρχει κουλτούρα επιχειρηματικότητας». 

 

Το παρών στα εγκαίνια της έκθεσης έδωσαν φέτος πολλοί πολιτικοί της περιοχής -περισσότεροι από άλλες φορές- πρώην και νυν, σε ένα κλίμα εμφανώς... προεκλογικό. 

 

 

ΗΜΕΡΕΣ - ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Η έκθεση άνοιξε τις πύλες της το απόγευμα της Παρασκευής για τα εγκαίνια και θα λειτουργήσει το Σαββατοκύριακο 6-7 Οκτωβρίου, από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ και το διήμερο Δευτέρας-Τρίτης 8-9/10 από τις 5 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ

 

Σε μια συνολική εκθεσιακή επιφάνεια περίπου 3.000 τ.μ. στο εκθεσιακό κέντρο «Απόστολος Μαρδύρης» στη Νέα Καρβάλη εκθέτουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους περίπου 150 επιχειρήσεις.

 

Οι τομείς δραστηριότητας των εκθετών  είναι: Παροχή Υπηρεσιών, Εμπόριο, Ενδύματα – Υποδήματα, Έπιπλα – Οικιακά Είδη, Τρόφιμα – Ποτά, Μάρμαρα – Πετρώματα, Δομικά Υλικά, Μεταλλικές Κατασκευές, Βιομηχανικά Προϊόντα, Κουφώματα, Τυπογραφεία – Γραφικά, Μηχανήματα – Εξοπλισμός, Διακοσμητικά Είδη, Ξύλινες Κατασκευές, και Άλλα Προϊόντα.

 

Κατά τις ημέρες λειτουργίας της έκθεσης και ιδιαίτερα μέσα στο Σαββατοκύριακο έχουν προγραμματιστεί αρκετές παράλληλες εκδηλώσεις.