Μεγάλη ταλαιπωρία έχει προκαλέσει η γενική βλάβη στο ίντερνετ τόσο στην περιοχή του Νέστου όσο και στην περιοχή της Θάσου αφού ολόκληρα τηλεφωνικά κέντρα της περιοχής έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας. 

 

Στην περιοχή της Χρυσούπολης το ίντερνετ επανήλθε μετά από περίπου 3-4 ώρες βλάβης, στις 16:00 της Δευτέρας 17 Σεπτεμβρίου ενώ τα προβλήματα παρέμειναν στην περιοχή της Κεραμωτής και της Θάσου.

 

Το πρόβλημα επηρεάζει ολόκληρη την περιοχή Νέστου και Θάσου και σύμφωνα με τον ΟΤΕ δεν πρόκειται για κάποια βλάβη σε καλώδια αλλά σε βλάβη δικτύου για την οποία καταβάλλονται προσπάθειες να αποκατασταθεί. 

 

Η αποκατάσταση στην περιοχή της Χρυσούπολης δημιουργεί ελπίδες ότι το πρόβλημα θα λυθεί μέχρι το βράδυ και στη Θάσο. Συνήθως, σε αυτές τις περιπτώσεις, το πρόβλημα αποκαθίσταται το πολύ σε 6 έως 8 ώρες. 

 

Μέχρι τότε πάντως, εκτός από την πλοήγηση στο ίντερνετ και την πρόσβαση σε ηλεκτρονικές επικοινωνίες, έχει διακοπεί και η δυνατότητα λειτουργίας των POS για τη χρέωση πιστωτικών και χρεωστικών καρτών

 

ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΛΥΣΗ

Οι συνδρομητές σταθερής τηλεφωνίας της Cosmote που απευθύνθηκαν στην εξυπηρέτηση πελατών, βρήκαν προσωρινή λύση στο πρόβλημα, με την εταιρία να πιστώνει 10GB ασύρματου ίντερνετ σε κάθε κινητό που δηλώνει ο συνδρομητής. 

 

Με τη δημιουργία ασύρματου δικτύου μεταξύ κινητού και ηλεκτρονικού υπολογιστή (hot spot) πολλοί είναι αυτοί που έχουν ήδη αποκαταστήσει τη λειτουργία της επιχείρησής τους, κάνοντας χρήση ίντερνετ από το κινητό. 

 

Προϋπόθεση για την απόδοση των δωρεάν GB ίντερνετ είναι η ύπαρξη κινητής γραμμής, συμβολαίου ή καρτοκινητής, που να ανήκει στο δίκτυο της Cosmote.