Την περασμένη εβδομάδα το δήμαρχο Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλο επισκέφτηκαν στο γραφείο του τα μέλη του Δ.Σ. της ένωσης γεωργικών συνεταιρισμών Ν. Καβάλας, ο πρόεδρος κ. Λεπίδας Κ., ο διευθυντής κ. Σαραντίδης Κλέαρχος και οι Αναστασιάδου Μαρία, Χατζηγιαννάκος Ζήσης, Εμμανουηλίδης Νίκος και Φραγκούλης Γιάννης, μέλη.

Η επίσκεψη είχε εθιμοτυπικό χαρακτήρα αλλά παράλληλα συζητήθηκαν θέματα συνεργασίας μεταξύ τους. Το Δ.Σ. συζήτησε με τον δήμαρχο το ενδιαφέρον της ένωσης να συμμετάσχει ως πελάτης στο γεωθερμικό πεδίο του Ερατεινού.

Την επομένη, ο δήμαρχος συναντήθηκε με όλους τους προϊστάμενους του Δήμου καθώς και με τους αντιδημάρχους όπου συζητήθηκαν θέματα - προβλήματα του Δήμου και στρατηγικές επίλυσής τους.

Ο δήμαρχος Νέστου παρέστη εξάλλου στην προσυνεδριακή ημερίδα διαλόγου αιρετών όπου συζητήθηκαν θέματα της επιτροπής οικονομικών των Δήμων. Η ημερίδα διεξήχθη στην Ξάνθη και παρέστησαν δήμαρχοι της Κεντρικής, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ο περιφερειάρχης Γ.Παυλίδης, ο δήμαρχος Ξάνθης Χ. Δημαρχόπουλος και ο πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Α.Μ.Θ. και δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Ευ.Λαμπάκης.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας ο δήμαρχος Νέστου δέχτηκε στο γραφείο του στη Χρυσούπολη τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας Ξενοφώντα Κροκίδη όπου συζήτησαν θέματα που αφορούσαν στην ίδρυση κοινωνικού φαρμακείου από το Δήμο Νέστου, το Κέντρο Υγείας Χρυσούπολης, τα περιφερειακά ιατρεία.

Λίγο αργότερα παρέστησαν κι οι δυο στο Δημοτικό Θέατρο στην εκδήλωση που οργάνωσαν από κοινού ο Δήμος με τον ιατρικό σύλλογο και είχε ως θέμα '' Τον καρκίνο του παχέος εντέρου ''. Την εκδήλωση χαιρέτησε ο δήμαρχος κι ακολούθησε ενημέρωση για το σοβαρό αυτό θέμα από επιστήμονες.

Την Παρασκευή 6 Μαρτίου ο δήμαρχος Νέστου βρέθηκε στην Αθήνα όπου συμμετείχε στην επιτροπή παιδείας και νεολαίας της ΚΕΔΕ της οποίας είναι μέλος . Το θέμα της επιτροπής ήταν η προετοιμασία για την προσυνεδριακή συνάντηση των Ιωαννίνων στις 11 Μαρτίου. Παράλληλα αποφασίστηκε να σταλεί από την επιτροπή ερωτηματολόγιο σε όλους τους Δήμους προκειμένου να καταγραφεί η υπάρχουσα κατάσταση σε θέματα κτιριακών υποδομών, σχολικών επιτροπών, σχολικών φυλάκων τροχονόμων και καθαριστριών.

Ο αντιδήμαρχος κ. Παναγιωτίδης εκπροσώπησε τον Δήμαρχο στη γενική συνέλευση του ΤΟΕΒ Χρυσοχωρίου στη Ν.Καρυά το πρωί της ίδιας μέρας.

Το Σάββατο 7 Μαρτίου το βράδυ ο Δήμαρχος Νέστου παρέστη σε εκδήλωση της ποδοσφαιρικής ομάδας Νέστος σε γνωστό μαγαζί της Χρυσούπολης.

Την Τρίτη 10 Μαρτίου στις 6 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί νέο δημοτικό συμβούλιο όπου θα συζητηθεί και η επιλογή του Συμπαραστάτη του Δημότη και της επιχείρησης. Αιτήσεις για την συγκεκριμένη θέση μπορούν να γίνουν ακόμη και λίγη ώρα πριν την έναρξη του Δημοτικού Συμβουλίου. Η επιλογή του προσώπου για τη θέση απαιτεί την μυστική ψήφο των 2/3 του σώματος δηλαδή 18 θετικών ψήφων.