Πρωτοσέλιδα

 

 

 

 

 

 

Ο 17χρονος σολίστ κιθάρας Θάνος Τζανετάκης από την Καβάλα, θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον 19ο διαγωνισμό Eurovision Young Musicians 2018 που θα διεξαχθεί στο Εδιμβούργο της Σκωτίας από τις 16 έως τις 23 Αυγούστου. 

 

 

Πρόκειται για μια συμπαραγωγή της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ραδιοτηλεοπτικών Φορέων (EBU), του BBC και του Διεθνούς Φεστιβάλ του Εδιμβούργου (EIF).

Δεκαοχτώ ταλαντούχοι νέοι, σολίστ κλασικής μουσικής, ηλικίας 12 έως 21 ετών, θα εκπροσωπήσουν τις χώρες καταγωγής τους σε ένα από τα μεγαλύτερα πολιτιστικά γεγονότα διεθνούς εμβέλειας.

 

 

Κατά τους Ημιτελικούς που διαρκούν δύο ημέρες -18 και 19 Αυγούστου- κάθε διαγωνιζόμενος θα κληθεί να ερμηνεύσει δημοσίως ένα ρεσιτάλ διάρκειας 18 λεπτών σε έναν από τους γνωστότερους χώρους του Φεστιβάλ, το Festival Theater Studio.

 

 

Διεθνής κριτική επιτροπή καταξιωμένων μουσικών θα επιλέξει τους έξι ταλαντούχους υποψηφίους, οι οποίοι θα διαγωνιστούν στον μεγάλο Τελικό την Πέμπτη 23 Αυγούστου.

 

 

Ο νικητής της Eurovision Young Musicians 2018 θα επιλεγεί από επιτροπή επιφανών προσωπικοτήτων της κλασικής μουσικής, μεταξύ των οποίων η Marin Alsop, καλλιτεχνική διευθύντρια των Συμφωνικών Ορχηστρών της Βαλτιμόρης και του Σάο Πάολο, και ο Sir James MacMillan, συνθέτης και διευθυντής ορχήστρας.

 

 

Οι ημιτελικοί θα μεταδοθούν στις 18 και 19 Αυγούστου 2018, 16:00-21:00, διαδικτυακά στο www.ert.gr

 

 

Ο τελικός στις 23 Αυγούστου 2018, 21:30-23:00, LIVE στην ΕΡΤ2.

Τον σχολιασμό του Τελικού κάνει ο Μιχάλης Μεσσήνης.