Συνελήφθησαν χθες (7-8-2018), τις πρώτες πρωινές ώρες, στο νομό Ροδόπης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, δύο (2) αλλοδαποί, ηλικίας 17 και 16 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες.  

Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν στην Εγνατία Οδό Μέστης – Κομοτηνής τους δύο δράστες να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο. Σε σήμα στάσης που πραγματοποίησαν ο οδηγός του δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

Στον κόμβο Ιάσμου, το όχημα εξήλθε της Εγνατία Οδού και ακινητοποιήθηκε, ενώ οι δύο διακινητές επιχείρησαν να διαφύγουν, πεζή, πλην όμως συνελήφθησαν άμεσα από τους αστυνομικούς. 

 

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, διαπιστώθηκε ότι οι δράστεςμετέφερανμε αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα πέντε  (5) μη νόμιμους μετανάστες. 

 

Σημειώνεται ότι η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του 16χρονου περιλαμβάνει επίσης παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, καθόσον οδηγούσε το παραπάνω όχημα στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης.   

 

Κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα και το χρηματικό ποσό των 150 ευρώ.

 

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών.