Με πλαστικό χρήμα μέσω POS θα έχουν την δυνατότητα να πληρώνουν τα διόδια το αμέσως επόμενο δεκαήμερο οι χρήστες της Εγνατίας Οδού. Ήδη έχουν ξεκινήσει διαδικασίες εγκατάστασης των τερματικών αποδοχής καρτών (POS) στους σταθμούς διοδίων σε όλο το μήκος του αυτοκινητόδρομου.

 

 

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της Εγνατίας Οδού ΑΕ, Απόστολος Αντωνούδης, «αρχικά δεν θα εγκατασταθούν POS σε όλες τις διόδους, ωστόσο αμέσως μετά τις επόμενες δέκα μέρες θα έτσι ώστε να επεκταθεί και εκεί».

 

Με στόχο την διευκόλυνση των πολιτών που δεν είναι εφοδιασμένοι με μετρητά POS εγκαθίστανται σε κάθε σταθμόδιοδίων, σε κάθε καμπίνα στην δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας.

 

«Είναι απαραίτητος εκσυγχρονισμός να υπάρχει POS στα διόδια. Το βλέπουμε ότι επεκτείνεται αυτός ο τρόπος πληρωμής παντού και ενδεχομένως να είχαμε καθυστερήσει να τα εγκαταστήσουμε», τόνισε ο κ. Αντωνούδης σημειώνοντας πως η πληρωμή μέσω καρτών είναι αίτημα των πολιτών, ενώ αποτελεί και πολιτική του υπουργείου Υποδομών  και Μεταφορών να υπάρχουν εγκατεστημένα POS σε όλους τους αυτοκινητόδρομους της χώρας.