Τη στάση της δημάρχου Δήμητρας Τσανάκα στο θέμα της μετονομασίας της οδού Κύπρου σε Λευτέρη Αθανασιάδη και της οδού Μητροπόλεως σε Μητροπολίτη Προκόπιου στηλιτεύει με ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης κοινωνική Αποτελεσματική Παρέμβαση Βαγγέλης Παππάς. Ο κ. Παππάς καταλογίζει στη δήμαρχο πως κρίνει τις δυο περιπτώσεις των δυο ανδρών με δυο μέτρα και δυο σταθμά. 

 

Συγκεκριμένα αναφέρει: 

 

 

Δέκα μήνες πριν τις Δημοτικές εκλογές, η κα. Τσανάκα προσπαθεί να εμπλέξει και να δημιουργήσει φρούδες ελπίδες στον σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ. Στέφανο. Με τη γνωστή τακτική της, του άλλα πράττουμε, άλλα εννοούμε, προσπαθεί με πρόχειρο και βιαστικό τρόπο να ικανοποιήσει ένα εύλογο αίτημα της Ιεράς Μητροπόλεως μόνο και μόνο για επικοινωνιακούς καθαρά λόγους σε κάτι που έχει ήδη αρνηθεί  στην παράταξή μας δηλαδή στο εδώ και δύο χρόνια αίτημά μας να μετονομαστεί η οδός Κύπρου σε ‘’Δημάρχου Καβάλας Λευθέρη Αθανασιάδη’’

 

Πότε λέει αλήθεια η κα. Τσανάκα, όταν απαντούσε στην παράταξή μας ότι μετονομασίες δε γίνονται λόγω διαδικασιών και νομοθεσίας ή σήμερα που βιαστικά προσπαθεί να δημιουργήσει απατηλές εντυπώσεις στον σεβαστό Ιεράρχη μας που μέχρι σήμερα έχει αποδείξει σ’ όλους μας, πόσο ταπεινός, νηφάλιος και δίκαιος άνθρωπος είναι, στον οποίο εμείς τρέφουμε απέραντο σεβασμό.

 

Δε θεωρούμε ότι μπαίνει σ’ αντιπαράθεση το αίτημά μας με το αίτημα του Σεβασμιότατου, αλλά νομίζουμε ότι ούτε και ο Μακαριστός θα επιθυμούσε κάτι τέτοιο.

 

Δεν επικαλούμαστε την προσφορά του καθενός σ’ αυτόν τον τόπο γιατί όλοι γνωρίζουμε αλλά  βάζουμε ζήτημα ίσως μεταχείρισης.

 

Δεν μπορεί καμιά Διοίκηση του Δήμου να παίζει μ’ αλλοπρόσαλλες συμπεριφορές σε θεσμικά πρόσωπα και δεν επιτρέπονται μικροψυχίες και εμπάθειες απέναντι στην ιστορική προσφορά κανενός.

 

Αν ο νόμος δεν το επιτρέπει, δεν το επιτρέπει για κανένα. Αν το επιτρέπει κατά περίπτωση διαπράττεται μεγάλη αχαριστία απέναντι σ’ ένα πρόσωπο με πολύ μεγάλη προσφορά στην πόλη, γιατί δεν μπορέσατε να ξεπεράσετε τη μικρότητα τη δική σας και των συνοδοιπόρων σας.

 

Φτηνές δικαιολογίες δεν υπάρχουν όπως και αντιπαραθέσεις, όλοι είμαστε ίσοι κάτω από τον ίδιο ήλιο.

 

Με απέραντο σεβασμό στον Μητροπολίτη Στέφανο, τον καλούμε να κατανοήσει το δίκαιο του αιτήματός μας και να δικαιολογήσει την αγανάκτησή μας, απέναντι στη Δημοτική Αρχή για την άνιση μεταχείρισή της.

 

Ο καθένας με τη δράση του και τη συμπεριφορά του γράφει τη δικιά του ιστορία που κανένας ισχυρός δε μπορεί να την παραχαράξει. Έχουμε μάθει στη δράση μας να μην καταπίνουμε το σάλιο μας και να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, όσο και να μας στοιχίζει αυτό επικοινωνιακά, γιατί αυτοί είμαστε.    

   Κ.Α.Π. – ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΔΗΜΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ