Πρωτοσέλιδα

Από 50 σπίτια στην πλατφόρμα Airbnb πριν λίγα χρόνια στην Καβάλα, σήμερα ξεπεράσαμε τα 650, δήλωσε η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης «Δημωφέλεια» Αναστασία Ιωσηφίδου, επικαλούμενη στοιχεία εκπροσώπου της δημοφιλούς πλατφόρμας διαμοιρασμού, ο οποίος βρέθηκε πρόσφατα στην πόλη στο πλαίσιο συνεδρίου για τον τουρισμό. 

 

Η δήλωση αυτή έγινε στη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας, το βράδυ της Δευτέρας 16 Ιουλίου, μετά από παρέμβαση που έκανε ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης κι επικεφαλής της παράταξης «Ο Τόπος της Ζωής μας» Μάκης Παπαδόπουλος

 

Ο κ. Παπαδόπουλος απηύθυνε ερώτημα στη διοίκηση του Δήμου Καβάλας για την πορεία του τουρισμού, υποστηρίζοντας ότι καταγράφεται μεγάλη πτώση τους μήνες Μάιο και Ιούνιο

 

Η κ. Ιωσηφίδου αντέδρασε έντονα λέγοντας: «για ποια μείωση του τουρισμού μιλάμε; Στο Δήμο Καβάλας; Όχι απλά δεν υπάρχει μείωση αλλά υπάρχει αύξηση. Έχω μιλήσει με τον Σύνδεσμο ξενοδόχων και τον πρόεδρό του, παίρνουμε στοιχεία και από το Φρούριο. Τον μήνα Ιούνιο είχαμε 28% αύξηση επισκεψιμότητας στο Φρούριο. Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2018 είχαμε αύξηση 19,3%». 

 

Η πρόεδρος της «Δημωφέλεια» σημείωσε ότι στα στοιχεία της επισκεψιμότητας στο Φρούριο, δεν καταμετρώνται οι επισκέπτες κατά τις ημέρες των συναυλιών. 

 

Για τον ισχυρισμό της περί αύξησης του τουρισμού παρέπεμψε στις ανακοινώσεις των ξενοδόχων που είχαν γίνει τον μήνα Απρίλιο, όπου γινόταν λόγος για αύξηση διανυκτερεύσεων στα ξενοδοχεία της τάξης του 9,5%, 

 

«Έχουμε επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Ντρέπομαι για λογαριασμό σας (...) ξέρετε πολύ καλά εσείς που ασχολείστε επαγγελματικά με τον τουρισμό ότι ο τουρισμός είναι ψυχολογία. Είναι δυνατόν να αναρτάτε εσείς ανακοίνωση για μείωση του τουρισμού; Ντροπή! Ελεος! Ακόμη κι αν συνέβαινε κάτι τέτοιο –που δεν συμβαίνει- δεν θα έπρεπε να βγείτε να πανηγυρίσετε ως αντιπολίτευση. Αυτό αποτελεί συκοφαντία για το Δήμο Καβάλας». 

 

Η Αναστασία Ιωσηφίδου πρόσθεσε επίσης ότι η αύξηση τουριστών που καταγράφουν τα ξενοδοχεία δεν είναι ενδεικτική κι ότι στην πραγματικότητα είναι πολύ μεγαλύτερη, καθώς τα τελευταία χρόνια στην Καβάλα έχουν μετατραπεί σε τουριστικά καταλύματα εκατοντάδες σπίτια. Από 50 που τα υπολόγιζε τα προηγούμενα χρόνια η ίδια η πλατφόρμα Airbnb, σήμερα υπολογίζονται σε 650.