Απόλυτα εφαρμόσιμη και δημοκρατική χαρακτήρισαν την απλή αναλογική, που θα εφαρμοστεί από τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, τα μέλη της ομάδας "Διάλογος" που πραγματοποίησαν την δεύτερη προσομοίωση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας στο Δημαρχείο της πόλης.

 

Παράλληλα, οι νέοι κατέθεσαν την πρόταση για ένταξη της χερσονήσου της Παναγίας στα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco και ποιες είναι οι παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν ώστε ο Δήμος Καβάλας να έχει την δυνατότητα να καταθέσει έναν τέτοιο φάκελο.

 

Ακόμα, οι συμμετέχοντες μίλησαν για την θεσμικότητα του διαλόγου σημειώνοντας ότι θα πιέσουν να συμμετέχουν θεσμικά πλέον στα Δημοτικά Συμβούλια και στις επιτροπές της πόλης. Πιστεύουν ότι πρέπει να υπάρχει και η άποψη της νέας γενιάς αχρωμάτιστα και ακομμάτιστα.

 

Μαρίνα Παπαθεμιστοκλέους - φοιτήτρια

Είμαστε πολύ χαρούμενοι γιατί για δεύτερη χρονιά γίνεται η προσομοίωση του Δημοτικού Συμβουλίου στην πόλη της Καβάλας. Φέτος συμμετείχαν πάνω από 200 άτομα ενώ η οργανωτική επιτροπή ανανεώθηκε κατά 80%. Η νεολαία ενδιαφέρθηκε για να συμμετέχει και αναδείξει τα προβλήματα τα οποία πρέπει άμεσα να βρουν λύση. Η οικονομική επιτροπή ασχολήθηκε με τις ευπαθείς ομάδες αλλά και την οικονομική μεγέθυνση της πόλης. Ακόμα έγινε εκτενής αναφορά για την πρόταση ένταξης της χερσονήσου της Παναγίας στα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco και ποιες είναι οι παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν ώστε να μπορέσει ο Δήμος Καβάλας να καταθέσει έναν τέτοιο φάκελο.

 

Κώστας Καζανίδης - φοιτητής

Από την πρώτη προσομοίωση Δημοτικού Συμβουλίου ο διάλογος εφαρμόζει την απλή αναλογική και θεωρούμε ότι είναι άμεσο, δημοκρατικό και μπορεί να εφαρμοστεί. Φέτος επιχειρούμε να κάνουμε τον "διάλογο" πιο ακαδημαϊκό.

 

Σπύρος Κατσικαρώνης - μέλος "Διάλογος"

Είναι απόλυτα σημαντικό ο "διάλογος" να συμμετέχει στα πραγματικά δημοτικά συμβούλια και στις πραγματικές επιτροπές του Δήμου Καβάλας. Θέλουμε να έχουμε μια θεσμική θέση ώστε οι νέοι να έχουν τον δικό τους λόγο. Οι νέοι δεν αδιαφορούν απλά είναι αρνητικοί στα κακώς κείμενα της πολιτικής. Οι νέοι θέλουν να συμμετάσχουν στα κοινά της πόλης και να καταθέτουν τις δικές τους ιδέες.