Η Δημοτική Θεατρική Κοινωφελής Επιχείρηση Καβάλας (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ), παρουσιάζει το έργο των Δ. Κεχαϊδη-Ε. Χαβιαρά «Δάφνες και Πικροδάφνες» σε σκηνοθεσία Θοδωρή Γκόνη.

Η πρεμιέρα του έργου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου, ενώ οι παραστάσεις συνεχίζονται έως τη Δευτέρα 16 Μαρτίου, κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Δευτέρα στις 9 το βράδυ και Κυριακή στις 8 το βράδυ.

Ένα έργο σύγχρονο και επίκαιρο, τριάντα έξι χρόνια μετά το πρώτο του ανέβασμα.

Τέσσερις μικροκομματάρχες συναντιούνται στην επαρχία, κατά τη διάρκεια προεκλογικής περιόδου.

Υποστηρίζοντας διαφορετικούς υποψήφιους βουλευτές, δολοπλοκούν, αποκαλύπτουν μυστικά, στήνουν ίντριγκες, φανατίζονται, πάντα με γνώμονα το προσωπικό συμφέρον.

Οι ισορροπίες ανατρέπονται διαρκώς σε μια πολιτική κωμωδία που θίγει τον παλαιοκομματισμό, τις πελατειακές σχέσεις, τη διαφθορά, τη σήψη του πολιτικού μας συστήματος, με ήρωες που αντικατοπτρίζουν τη νοοτροπία του νεοέλληνα.

«Δεν υφίσταται εδώ κράτος σύμφωνα με τα δυτικά πρότυπα. Αντ’ αυτού υπάρχει μια πιο χαλαρή ιεραρχία ατομιστών πολιτικών, μερικών χειρότερων από άλλους, που είναι τόσο απασχολημένοι με τον ατομικό τους αγώνα για εξουσία που δεν έχουν το χρόνο, αν υποθέταμε ότι είχαν την ικανότητα, να αναπτύξουν μια οικονομική πολιτική»

 

Paul A. Porter

Αμερικανός πρεσβευτής,

επικεφαλής της Αμερικανικής

Οικονομικής Αποστολής

στην Ελλάδα 1947

 

«Δάφνες και Πικροδάφνες»

Συγγραφείς: Δημήτρης Κεχαΐδης, Ελένη Χαβιαρά

Σκηνοθεσία: Θοδωρής Γκόνης

Σκηνικά-Κοστούμια: Ελένη Στρούλια

Φωτισμοί: Τάσος Παλαιορούτας

Βοηθός Σκηνοθέτη: Κατερίνα Συμεωνίδου

Παίζουν: Αλέξανδρος Καλπακίδης, Δημήτρης Κοντός, Παύλος Σταυρόπουλος, Ανδρέας Τσιαπτσιάδης

 

 

Πληροφορίες

Θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου

Οι παραστάσεις συνεχίζονται έως τη Δευτέρα 16 Μαρτίου, κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Δευτέρα στις 21.00 και Κυριακή στις 20.00.

Γενική Είσοδος: 10 ευρώ

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας 2510. 220876 – 7 ώρες γραφείου.

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας