Οι τελευταίες εξελίξεις γύρω από την ονομασία των Σκοπίων βρέθηκαν στο επίκεντρο της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε από το Ινστιτούτο Πολιτικών Μελετών «Κέντρο Αστικής Μεταρρύθμισης», την Δευτέρα 9 Ιουλίου, στο ξενοδοχείο «Galaxy», στην Καβάλα.

 

Παράλληλα, εξετάστηκαν οι άρρηκτοι δεσμοί ανάμεσα στη Δημοκρατία και την ανάπτυξη με την σταθερή εξωτερική πολιτική και την ισχυρή δημόσια ασφάλεια, που σέβεται τα δικαιώματα των πολιτών.

 

Στην εκδήλωση που έχει ως θέμα: «Εξωτερική Πολιτική και Δημόσια Ασφάλεια: Πυλώνες Δημοκρατίας και Ανάπτυξης», μίλησαν:

  • Ο Τομεάρχης Άμυνας, πρώην Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Α’ Αθηνών, κ. Βασίλης Κικίλιας, μίλησε για το θέμα της ασφάλειας

 

  • Ο Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, ο οποίος μέσα από την διπλωματική του εμπειρία και την θητεία του στο Ευρωκοινοβούλιο, ανέλυσε ποια είναι και πως επιτυγχάνεται μία πολυεπίπεδη εξωτερική πολιτική

 

  • Ο κ. Μακάριος Λαζαρίδης, Σύμβουλος Επικοινωνίας του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος με την εμπειρία του από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας μετέφερε τις δικές του απόψεις και προτάσεις για το συγκεκριμένο θέμα.

 

Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο δημοσιογράφος κ. Γιάννης Χατζηεμμανουήλ, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο Γενικός Διευθυντής του ΚΕ.ΑΣ.Μ. κ. Γιάννης Παπαγεωργίου.

 

Από την εκδήλωση απουσίαζε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Παναγιωτόπουλος λόγω της επιβεβλημένης παρουσίας του σε επιτροπή της Βουλής των Ελλήνων.

 

Ο Γιώργος Κουμουτάκος είπε:

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι η ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε έχει μπει στον «πάγο». Το τι γίνεται σε γειτονικές χώρες, φαίνεται ότι σύντομα θα το αισθανθούμε και εμείς γιατί υπάρχει μια μεγάλη αβεβαιότητα. Η Ελλάδα είναι μια χώρα που έχει ένα πολύτιμο γεωπολιτικό κεφάλαιο. Μια χριστιανική και κατά πλειοψηφία ορθόδοξη χώρα μπορεί να «συνομιλήσει» με τους μουσουλμάνους. Η σχέση μας με την Κίνα είναι ανεπτυγμένη. Το ζήτημα είναι αν το γεωπολιτικό κεφάλαιο μπορούμε να το αναπτύξουμε. Με αυτή την κυβέρνηση το κεφάλαιο θα χαθεί. Η κυβέρνηση δεν έχει αντίληψη του εθνικού κορμού. Υπεγράφη μια εθνικά επιζήμια συμφωνία. Θα είμαστε απέναντι. Ο συνδυασμός του ονόματος «Βόρεια Μακεδονία» σε συνδυασμό με την Μακεδονική γλώσσα και το Μακεδονική εθνότητα είναι ένα θερμοκήπιο αλυτρωτισμού. Ο κ. Κοτζιάς με μια δήλωση είπε ότι πριν πάω διακοπές θα λύσω και το Αλβανικό. Είναι βαθιά νυχτωμένος.

 

Ο Βασίλης Κικίλιας είπε:

Αυτό που η Ευρώπη έβλεπε πολύ μακρινό και ξένο τώρα είναι μια πραγματικότητα. Μιλάω για το μεταναστευτικό, προσφυγικό. Έχουμε περάσει σε μια άλλη εποχή, έχει αλλάξει ο κόσμος. Ένα από τα αγαθά της δημοκρατίας είναι να φανεί ο Έλληνας ασφαλής. Η περιοχή έχει μαγεία. Δεν πρέπει να διώχνουμε τα παιδιά μας. Η ασφάλεια πρέπει να έχει μεγάλο κομμάτι στην ζωή μας. Πρέπει να έχουμε περισσότερες θέσεις εργασίας και δεν πρέπει να φοβόμαστε. Ας κάνουμε όλοι μαζί την καλύτερη προσπάθεια για την επόμενη μέρα των παιδιών μας.

 

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ: