"Απέναντι στις ευθύνες μας είμαστε μόνοι μας" ήταν η απάντηση του αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Θόδωρου Μαρκόπουλου στις δηλώσεις του δημάρχου Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλου, για τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν την περιοχή.

 
Παράλληλα, ο κ. Μαρκόπουλος τόνισε ότι ο Δήμος Νέστου υπέβαλε μόνο ένα αίτημα για να κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ενώ παράλληλα σημείωσε ότι δεν ζητήθηκε καμία συνδρομή ούτε διατυπώθηκε κάποιο άλλο αίτημα ενώ ακόμα είπε εμφατικά ότι "δεν θα ζητήσουμε από κανέναν άδεια για να επισκεφθούμε μια περιοχή".
 
Ακόμα ο κ. Μαρκόπουλος είπε ότι πλέον η Αντιπεριφέρεια έχει την ευθύνη της επίβλεψης των ΤΟΕΒ ενώ πρόσθεσε ότι αύριο την Καβάλα θα επισκεφθεί ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ Θεοφάνης Κουρεμπές ο οποίος θα κάνει μια πρώτη αποτίμηση των ζημιών και θα έχει μια πρώτη συνάντηση με φορείς της περιοχής. Όπως επισημάνθηκε θα ζητηθεί από τον κ. Κουρεμπέ να δοθούν οι αποζημιώσεις φυτοφθοράς, να καταβληθούν τα ποσά για τις ζωοτροφές και να αποζημιωθούν όσοι έπαθαν ζημιές σε μηχανικό εξοπλισμό. Ακόμα, θα γίνει ο κ. Κουρεμπές θα ενημερωθεί για τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν σε Κάριανη και Τενάγη των Φιλίππων.
 
Από την πλευρά του ο προϊστάμενος πολιτικής προστασίας Σταύρος Κιβράκης μίλησε για τους παράγοντες που επιβάρυναν την κατάσταση. Μίλησε για κορεσμό του εδάφους, για μεγάλα εντικείμενα που βρέθηκαν στους χειμάρρους πεταμένα, για λανθασμένες παρεμβάσεις ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι η ποσότητα του νερού ξεπέρασε τα 170 χιλιοστά.
 
 Ο Λεωνίδας Καστανάς διευθυντή του τμήματος αγροτικής ανάπτυξης τόνισε ότι από τις 2 Ιουλίου έως τις 17 Ιουλίου θα υποβάλλονται στον ΕΛΓΑ οι δηλώσεις για τις καταστροφές ενώ σημείωσε ότι μέχρι στιγμή έχουν υποβληθεί μόνο 20.
 
Ο κ. Θωμάς Καραβάς διευθυντής του τμήματος τεχνικών έργων τόνισε από την πλευρά του ότι η υπηρεσίες τις Περιφέρειας προχώρησαν άμεσα σε αυτοψία των πληγέντων ενώ πιστεύει ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ολοκληρωθεί και η αποκατάσταση των ζημιών του οδικού δικτύου. Παράλληλα, δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι η Περιφέρεια προχώρησε άμεσα, κατά την διάρκεια της πλημμύρας, στον καθαρισμό της Τ1.