Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 2 Ιουλίου 2018, στο γραφείο της Δημάρχου Καβάλας Δήμητρας Τσανάκα για το ζήτημα του τέλους, αλλά και των προστίμων για  τραπεζοκαθίσματα και εμπορεύματα σε κοινόχρηστους χώρους από καταστηματάρχες. 

 

 

Κατά τη σύσκεψη η Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Ηλίας Καλανταρίδης, δήλωσαν την ικανοποίησή τους, δεδομένου ότι η μεγάλη πλειοψηφία των καταστηματαρχών, πείστηκε να προσέρχεται και να εκδίδει άδεια χρήσης των κοινόχρηστων χώρων, χάριν της νομιμότητας, αλλά και της ισονομίας των επαγγελματιών. 

 

 

 

Οι λίγοι επαγγελματίες, στους οποίους επιβλήθηκε πρόστιμο από τη Δημοτική Αστυνομία, επειδή δεν είχαν εκδώσει άδεια από το Δήμο, μπορούν, να κάνουν ένσταση, η οποία θα εξεταστεί από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου. 

 

 

 

Επίσης, ανακοινώθηκε στους εκπροσώπους των επαγγελματιών, ότι ο Δήμος έχει την πρόθεση να μειώσει τα τέλη χρήσης πεζοδρομίων και ο Διευθυντής Οικονομικών του Δήμου Γιάννης Χατζηκωνσταντίνου, ανέφερε συγκεκριμένες χρεώσεις που θα ισχύσουν.