Αποφασισμένοι να συνεχίσουν την απεργία πείνας είναι ο "Υπάτιος" Αντόνιο Λουτσέρι και ο Θέμης Καλπακίδης. Σύμφωνα με πληροφορίες μετά την χθεσινή αναβολή της δίκης τους για τις 12 Ιουλίου, δέχθηκαν αφόρητες πιέσεις από τους δικούς τους ανθρώπους να σταματήσουν την απεργία πείνας καθώς υπάρχουν φόβοι για την υγεία τους.

 

Μέλη της Πρωτοβουλίας Φιλίππων, που επισκέφθηκαν τον πρόεδρο του αγροτικού συλλόγου, προσπάθησαν να τον πείσουν να σταματήσει, αλλά ο ίδιος ήταν ανένδοτος. Ακόμη πιο αφόρητες ήταν οι πιέσεις προς τον Υπάτιο, τον οποίο παρακάλεσε να σταματήσει την απεργία πείνας και ο ίδιος ο κ. Καλπακίδης. 

 

 

Η απάντησή του ωστόσο ήταν: « Θα σταματήσω την απεργία πείνας όταν την σταματήσει και ο Θέμης». Να σημειωθεί ότι οι φόβοι για τον Ιταλό ακτιβιστή είναι ακόμη μεγαλύτεροι καθώς είναι κοντά στα 65 και η ηλικία του δεν είναι σύμμαχος σε τέτοιες καταπονήσεις. 

 

Μάλιστα σύμφωνα με μέλη της Πρωτοβουλίας Φιλίππων ο Θέμης Καλπακίδης ζήτησε από τον Τάσο Σαββίδη να προσπαθήσει να πείσει τον Υπάτιο ότι αυτό που κάνει βάζει σε κίνδυνο την υγεία του. Συγκεκριμένα φέρεται να είπε: « Τάσο, κάντε ό, τι μπορείτε να τον πείσετε να σταματήσει, είναι μεγάλος στην ηλικία και ανησυχώ»