Στη φάση της ανάπτυξης βρίσκεται η επενδυτική πρόταση για την πλήρη αξιοποίηση των Λουτρών των Ελευθερών που θα αλλάξει τα οικονομικά δεδομένα της περιοχής. 

 

Πρόκειται για ένα φιλόδοξο σχέδιο με την επωνυμία Elefthere Thermal Spa Resort που περιλαμβάνει 2 ξενοδοχεία, πολυτελείς κατοικίες, Shoppingcenter, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, ανοιχτό και κλειστό healthcenter, κέντρο θαλασσοθεραπείας. Οι επενδυτές υπόσχονται μοναδικές εμπειρίες μέσα σε ένα καταπληκτικό φυσικό περιβάλλον με φυσικές ιαματικές πηγές. 

 

 

 

 

25 πολυτελείς βίλλες με θέα στη θάλασσα 

Σύμφωνα με το σχεδιασμό που αναπτύσσεται πρόκειται να κατασκευαστούν 25 υπερσύγχρονες βίλες  150μ² έως 300μ² το καθένα, πλήρως επιπλωμένες και εξοπλισμένες, ιδιωτική πισίνα, σάουνα & υδρομασάζ με τριπλή επιλογή νερού (φυσικό νερό, πηγές νερού 38 ° C έως 41 ° C και θαλασσινό νερό), ατομικό κήπο 300m² έως 500m² με πανοραμική θέα στο Αιγαίο, το Άγιο Όρος και τη Θάσο και 24ωρη υπηρεσία δωματίου

 

 

Ξενοδοχείο 5 αστέρων 50 δωματίων 

Βρίσκεται στην πιο πολυσύχναστη πλευρά του θέρετρου, με στόχο να προσελκύσει επισκέπτες μεσαίας κατηγορίας (ενδεχομένως μονοήμερες επισκέπτες που επιθυμούν να παρατείνουν τη διαμονή τους)

Θα διαθέτει: Δωμάτια, ρεσεψιόν & διαχειριστικό κέντρο του θέρετρου, εστιατόριο, κουζίνα & συναφείς εγκαταστάσεις, bar & café και μειωμένη ποικιλία εγκαταστάσεων & υπηρεσιών

 

 

Ξενοδοχείο 5 αστέρων 100 δωματίων

Ένα καταφύγιο υψηλών προδιαγραφών στην καρδιά του Resort σε ένα πολυτελές και εξαιρετικό φυσικό περιβάλλον. Ιδανικό για αναζωογόνηση των επιπέδων ενέργειας και ευεξίας των επισκεπτών με ολιστικό τρόπο.

Θα περιλαμβάνει δωμάτια (standard / junior suites / master suites κ.λπ.), όλα εξοπλισμένα με τζακούζι (κανονικό / ιαματικό νερό πηγής) και άλλες εγκαταστάσεις και υπηρεσίες που αναμένεται από ένα θέρετρο παγκόσμιας κλάσης.

 

Main Health & Wellness Center

Πισίνα με ιαματικά λουτρά και παιδική πισίνα, λουτρά με λασπώδη πηκτά, ρουσουλική επεξεργασία αργίλου, θαλάμους θεραπείας και spa, ρωμαϊκό / τουρκικό λουτρό (χαμάμ), ηφαιστειακό ατμόλουτρο / σάουνα, ατομικό και ομαδικό κολυμβητήριο, γυμναστήριο.

 

Open Health Center

Αυτός ο χώρος θα εξυπηρετεί αποκλειστικά επισκέπτες της ημέρας σε θεραπευτικούς και θεραπευτικούς σκοπούς ή μόνο σε χώρους ευεξίας και αναψυχής. 

Θα περιλαμβάνει πισίνα θερμικής πηγής για θεραπευτική χρήση, ζεστή / κρύα πισίνα για ευεξία και αναψυχή, υδρομασάζ με θερμική άνοιξη & κρύο νερό, καταιωνιστήρων, καφέ, bistrot, μπαρ δίπλα στο ποτάμι σε τεχνητή προβλήτα, κολύμβηση στην τεχνητή λίμνη

 

Κέντρο θαλασσοθεραπείας 

Στην παραλία, μόλις 1,2 χλμ. Από το θέρετρο, θα δημιουργηθεί Κέντρο θαλασσοθεραπείας με ιδιαίτερη έμφαση στις θεραπείες, και τις δραστηριότητες με βάση το θαλασσινό νερό. Οι εγκαταστάσεις μπορούν να περιλαμβάνουν αποβάθρες θαλάσσης, μαρίνα για μονοήμερη διαμονή, πέργκολες, θαλασσινά και εστιατόρια με ψάρι, beach bar και υπηρεσίες όπως υδρομασάζ με θαλασσινό νερό, ρυάκι με θαλασσινό νερό, λουτρά με λάσπη με θαλασσινό νερό, θαλάσσια σπορ, αλιεία.

 

Για την ώρα το σχέδιο βρίσκεται στις μακέτες τις οποίες μπορείτε να δείτε παρακάτω. Δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα υλοποίησης ή στοιχεία για το επενδυτικό κόστος ωστόσο έχει αρχίσει να διαφαίνεται μια μικρή χαραμάδα φωτός στην αξιοποίηση των πολύπαθων λουτρών των Ελευθερών με στόχο την οικονομική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής. 

 

Κάτια Γιαννουκάκου