Πρωτοσέλιδα

 

 

 

 

 

Την τροποποίηση της απόφασης για την χρηματοδότηση του έργου ύδρευσης της Δημοτικής Ενότητας Φιλίππων αφαιρώντας απόλυτα οποιαδήποτε αναφορά σε συγχρηματοδότηση από τον ΤΑΡ αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας σε έκτακτη συνεδρίαση το λίγο μετά τις 12:00 τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 28 Ιουνίου 2018.

 

ΑΠΟΦΑΣΗ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας παρακολουθεί με έκδηλη ανησυχία τα τεκταινόμενα σχετικά με την διέλευση του αγωγού ΤΑΡ από τα όρια του Δήμου μας και ειδικότερα από τον κάμπο των Φιλίππων - Ζυγού - Κρυονερίου και των τεναγών των Φιλίππων. Έχει δε διατυπώσει την αντίθεση του για την διέλευση μέσα από αυτή την ευαίσθητη περιοχή. Δυστυχώς παρά τις επανειλημμένες και κατατεθειμένες, ενώπιον των αρμόδιων φορέων της κεντρικής εξουσίας, αλλά και της ίδιας της εταιρείας προτάσεις μας για την λύση του θέματος με τον πιο πρόσφορο τρόπο δεν εισακουσθήκαμε με αποτέλεσμα να φτάσουμε στα γεγονότα της 26ης Ιουνίου 2018 που είχαν ως αποτέλεσμα την παράνομη προσαγωγή και σύλληψη πολιτών αλλά και μελών του δημοτικού συμβουλίου τα οποία βρισκόντουσαν στην περιοχή στο πλαίσιο ενάσκησης των υποχρεώσεων τους ως εκλεγμένων μελών από την τοπική κοινωνία. Η σύλληψη αυτή καταλύει κάθε δημοκρατική ευαισθησία, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την νομοθεσία περί τοπικής αυτοδιοίκησης, πλήττει βάναυσα τον θεσμό και το κύρος του δημοτικού συμβουλίου και ως εκ τούτου καταδικάζεται απερίφραστα από το δημοτικό συμβούλιο. 

Επιπλέον:

1. Αναθέτουμε στην νομική υπηρεσία του Δήμου να συμπαρασταθεί στους συλληφθέντες δημοτικούς συμβούλους οι οποίοι ενήργησαν σε συμμόρφωση προς τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου και ακολούθησαν ηθικές επιταγές και το καθήκον τους.

2Α. Στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου θα τροποποιήσουμε την απόφαση μας για την χρηματοδότηση του έργου ύδρευσης της Δημοτικής Ενότητας Φιλίππων αφαιρώντας απόλυτα οποιαδήποτε αναφορά σε συγχρηματοδότηση από τον ΤΑΡ.

2Β. Στην ίδια συνεδρίαση θα απονεμηθεί ο τίτλος του επίτιμου δημότη στον Ιταλό πολίτη Υπάτιο Λουτσέρι που συμπαραστέκεται στον αγώνα μας.

2Γ. Στο εξής σταθερά και αμετακίνητα μένουμε στην ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για την όδευση του αγωγού και αρνούμαστε οποιαδήποτε διευκόλυνση προς τον ΤΑΡ αλλά και κάθε χορηγία από τον ΤΑΡ μέχρι η κοινοπραξία αποδεχθεί τα αιτήματά μας.

3. Ζητάμε από όλα τα κόμματα μέσα ή έξω από το κοινοβούλιο μα τοποθετηθούν ξεκάθαρα για το ζήτημα της όδευσης του αγωγού καθώς και να καταδικάσουν τις προσαγωγές και τις συλλήψεις. Θεωρούμε ότι η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις έχουν τεράστιες ευθύνες και τις καταγγέλλουμε επειδή εξυπηρετούν τα συμφέροντα του ΤΑΡ.

4. Καταγγέλλουμε την επίδειξη πυγμής από τον ΤΑΡ και την εκδηλωθείσα σύμπραξη κρατικών οργάνων.

5. Αποφασιστιά, μαχητικά, δυναμικά καλούμε όλους τους Καβαλιώτες να αντισταθούμε και να μην επιτρέψουμε καμιά εργασία για την τοποθέτηση του αγωγού εκεί που σχεδιάζεται. Πρώτοι οι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι θα αντισταθούμε στα σχέδια αυτά οργανωμένα και συλλογικά.