Προβλήματα σε αρκετά σημεία του οδικού δικτύου της Θάσου κυρίως στην περιοχή της Αλυκής, στον Σωτήρα και στην Καλλιράχη προκάλεσε η έντονη βροχόπτωση που έπληξε το νησί το βράδυ της Τρίτης 26 Ιουνίου. Η συγκοινωνία δεν διακόπηκε χάριν στην έγκαιρη επέμβαση της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Θάσου και του αρμόδιου αντιδημάρχου Νίκου Ψαλίδα, που όλο το βράδυ με μηχανήματα απομάκρυναν τα φερτά υλικά και τις πέτρες που κατέβαιναν από τα βουνά. 

 

 

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια Ισπανών τουριστών 

 

Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στην περιοχή Λιβάδι όπου εξαιτίας του μεγάλου όγκου νερού και των φερτών υλικών που κατευθύνθηκε από τα βουνά, υποχώρησε ο δρόμος που οδηγεί προς την παραλία και σε κατοικίες. Αποτέλεσμα ήταν μια οικογένεια από την Ισπανία με ένα δεκάχρονο παιδί που κατασκήνωνε στο σημείο με αυτοκινούμενο τροχόσπιτο να εγκλωβιστεί μέσα στην λάσπη στην προσπάθειά της να αναχωρήσει καθώς τρόμαξε από την ισχυρή καταιγίδα. Αμέσως κάλεσαν στον ευρωπαϊκό αριθμό έκτακτης ανάγκης 112 όπου ειδοποιήθηκε το αστυνομικό τμήμα Θάσου, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Θάσου και η Πολιτική Προστασία. Η επέμβαση των αρχών ήταν άμεση και η οικογένεια εντοπίστηκε μέσα στη βροχή και μεταφέρθηκε σε σπίτι της περιοχής όπου πέρασε τη νύχτα. Το αυτοκίνητό τους ωστόσο είναι πολύ δύσκολο να απεγκλωβιστεί για την ώρα αφού ο δρόμος έχει καταστραφεί και δεν υπάρχει τρόπος πρόσβασης. 

 

 

Η οικογένεια θα φιλοξενηθεί στο κάμπινγκ του Σωτήρα μέχρι να ομαλοποιηθεί η κατάσταση και να μπορέσουν τα μηχανήματα του Δήμου να απεγκλωβίσουν το αυτοκίνητό τους για να αναχωρήσουν για τη χώρα τους. 

Κ.Γ