Διαψεύδει τις φήμες για μειωμένα ποσοστά τουριστών σε Καβάλα και Θάσο ο αντιπεριφερειάρχης τουρισμού Κώστας Αντωνιάδης.
 
Ο κ. Αντωνιάδης τόνισε απαντώντας σε ερώτηση για την τουριστική κίνηση: "Αυτό δεν το έχω ακούσει από επίσημα χείλη, δηλαδή από κάποιο φορέα. Εγώ σε φήμες δεν απαντάω. Τα επίσημα στοιχεία δείχνουν αύξηση κατά 14% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο. Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι οι τουριστικές μονάδες της Θάσου έχουν πληρότητα στις κλίνες τους. Τα τσάρτερ που είναι ναυλωμένα πηγαίνουν κατά 99% στην Θάσο. Έχουμε μια αύξηση από τις βαλκανικές χώρες."
 
 
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΑΜΙΤΣΑ
 
Παρέμβαση στον φορέα διαχείρισης του τουρισμού της Περιφέρειας Α.Μ.Θ. αναφορικά με το ζήτημα που έχει ανακύψει στην ακτή της Καλαμίτσας έκανε ο αντιπεριφερειάρχης τουρισμού Κώστας Αντωνιάδης. Ο κ. Αντωνιάδης είπε: "Εγώ και ο κ. Λαμπάκης θα έχουμε το επόμενο διάστημα σειρά επαφών στην Αθήνα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, την υπουργό τουρισμού Έλενα Κουντουρά και τον υπουργό προστασίας του πολίτη Νίκο Τόσκα. Εκεί θα μου δοθεί η ευκαιρία να αναφέρουμε το ζήτημα που έχει προκύψει με την ακτή της Καλαμίτσας. Θα βοηθήσουμε τον Δήμο Καβάλας στο θέμα της παραχώρησης."
 
 
ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ
 

Ο Κώστας Αντωνιάδης είπε: "Την Τρίτη 26 Ιουνίου 2018 η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης θα βρίσκεται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες προκείμενου να συμμετάσχει σε μια γαστρονομική εκδήλωση. Σαν Περιφέρεια πιστεύουμε ότι η γαστρονομία έχει άμεση σχέση με τον τουρισμό. Στην εκδήλωση θα μαγειρέψουμε τοπικά εδέσματα σε κοινό 600 φιλοξενούμενων προκειμένου να γνωρίσουν τα τοπικά προϊόντα."

 
Και συνέχισε: "Παράλληλα, από τις 27 Ιουνίου μέχρι τις 30 Ιουνίου 2018 θα φιλοξενήσουμε έξι δημοσιογράφους από την Αυστρία οι οποίοι έρχονται για να περιηγηθούν στην Αλεξανδρούπολη, στις Φέρες, την Δαδιά, τη Σαμοθράκη, την Κομοτηνή, την Μαρώνεια και το Φανάρι. Σκοπός να αναδείξουμε τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού αλλά και να προβάλλουμε την φύση. Στις 28 Ιουνίου 2018 η Περιφέρεια Α.Μ.Θ. θα ενισχύσει τις εκδηλώσεις Wave Running."