Η επιχείρηση για την απομάκρυνση ομπρελών από την ακτή της Καλαμίτσας βρέθηκε στο επίκεντρο των θεμάτων προ ημερησίας διατάξεων κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας το απόγευμα της Πέμπτης 14 Ιουνίου 2018.
 
Παράλληλα, κατά την συνεδρίαση ο Μάκης Παπαδόπουλος μίλησε για ανάρμοστη συμπεριφορά του καλλιτεχνικού διευθυντή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας Θοδωρή Γκόνη εξαπολύοντας επίθεση τόσο σε βάρος του ίδιου όσο και σε βάρος του διοικητικού συμβουλίου. 
 
Ο επικεφαλής της παράταξης "Καβάλα - Φίλιπποι ανοιχτή πόλη" Κωστής Σιμιτσής ρώτησε την δημοτική αρχή για τα άσπρα υγρά που, σύμφωνα με τον ίδιο, χύθηκαν μέσα στην θάλασσα από το κεντρικό ρέμα που βρίσκεται στην ακτή. Παράλληλα, ο κ. Σιμιτσής σημείωσε ότι είναι "ανωμαλία" να μην μπορεί να χρησιμοποιηθεί η ακτή της Καλαμίτσας λόγω της ΕΤΑΔ ενώ παράλληλα έθεσε το ερώτημα αναφορικά με την μεταφορά των ομπρελών από την ακτή. Τέλος, ο κ. Σιμιτσής αναφέρθηκε τόσο στη χρήση των μηχανισμών ΑΜΕΑ που προμηθεύτηκε ο Δήμος Καβάλας για την πρόσβαση στις ακτές ενώ διερωτήθηκε ακόμα τι γίνεται με τις μελέτες για την διάβρωση των ακτών.
 
Η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα είπε: "Μας κάλεσε ο εισαγγελέας μετά από αίτηση της ΕΤΑΔ. Ζήτησα από τους βουλευτές ραντεβού με τον νέο διευθυντή της ΕΤΑΔ αλλά ακόμα δεν έχουμε δει φως. Για λόγους δικαίου οι ιδιώτες που βρίσκονται στην περιοχή έπρεπε να προλάβουν την κατάσταση και να απευθυνθούν στην κτηματική υπηρεσία για να δουν τι πράττουν. Είναι προς τιμήν τους που άφησαν τις ομπρέλες του Δήμου Καβάλας."
 
Από την πλευρά του ο Μάκης Παπαδόπουλος επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Ο τόπος της ζωής μας" τόνισε: "Καλά είναι να πάτε στην ακτή της Καλαμίτσας κ. Δήμαρχε πριν βγάζετε δελτία τύπου."
 
Παράλληλα, ο κ. Παπαδόπουλος "επιτέθηκε" στην διοίκηση του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας και στον καλλιτεχνικό διευθυντή Θοδωρή Γκόνη σημειώνοντας ότι έπρεπε το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Φιλίππων να περάσει πρώτα από το διοικητικό συμβούλιο του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. και μετά να γίνει η παρουσίαση. Ο κ. Παπαδόπουλος είπε χαρακτηριστικά: "Να μάθετε στον Σερ Γκόνη να συμπεριφέρεται."
 
 
Ο αντιδήμαρχος Ηλίας Καλανταρίδης πήρε τον λόγο στην τοποθέτηση του Μάκη Παπαδόπουλου και είπε: "Ο κ. Παπαδόπουλος κάνει του ίδιου τύπου κακή αντιπολίτευση".
 
Η Δήμητρα Τσανάκα είπε: "Ο κ. Παπαδόπουλος σήμερα δεν κατηγορεί εμένα αλλά όλους τους άλλους συνεργάτες μου. Δεν ξέρω τι εκστρατεία εναντίον του κ. Γκόνη όχι μόνο από εσάς, αλλά και από ορισμένα μέσα ενημέρωσης. Η διοίκηση κράτησε τον καλλιτεχνικό διευθυντή χωρίς κομματικές επιλογές, έναν εξαιρετικό και άξιο διευθυντή. Οι καλλιτέχνες είναι ευαίσθητοι άνθρωποι. Ο κ. Γκόνης γνωρίζει τα όρια του αλλά ακόμα και αν δεν τα γνωρίζει με διάλογο και κουβέντα μπορεί να τα βρει."
 
Παράλληλα η πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας Κορίνα Χιώτη Πρασσά τόνισε "Κάναμε μαζί με τον Γκόνη ενημέρωση. Αν η εκπρόσωπος σας ερχόταν από την αρχή στα συμβούλια του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. κ. Παπαδόπουλε θα το ήξερε. Ό,τι ενημέρωση είχαμε, την δίναμε στο διοικητικό συμβούλιο." Παράλληλα, η κ. Πρασσά τόνισε ότι το διοικητικό συμβούλιο δεν ενημερώνεται αναλυτικά καθώς υπάρχουν διαρροές.
 
Ο επικεφαλής της παράταξης "Συμπαράταξη πολιτών" Άρης Βέρρος είπε: "Είναι απαράδεκτο να μην έχει έρθει ακόμα ο απολογισμός των δύο νομικών προσώπων. Μας ζητήσατε να εγκρίνουμε την συντήρηση των σχολικών μονάδων όμως είχαμε διαμαρτυρίες από διευθυντές σχολικών μονάδων ότι δεν βάλατε στα σχέδια κάποια προβλήματα."
 
Η κ. Τσανάκα είπε: "Περίμενα να δώσετε συγχαρητήρια στην διοίκηση που στείλαμε υπηρεσιακούς παράγοντες έξι στον αριθμό. Δεν είπατε ένα μπράβο στον Δήμο Καβάλας που βάζει 600.000 ευρώ για να συντηρήσει σχολικές μονάδες."
 
Ο επικεφαλής της παράταξης "Λαϊκή συσπείρωση" Χρήστος Ποτόλιας είπε: "Οι σχολικές καθαρίστριες είναι σε σύγχυση όταν είδαν το εκκαθαριστικό της εφορίας. Ακόμα, εξακολουθεί να υπάρχει μεγάλη εκπομπή καπνού από το εργοστάσιο λιπασμάτων. Παράλληλα, τί γίνεται με το κυκλοφοριακό στην πόλη;"
 
Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας τον λόγο πήρε η πρόεδρος των σχολικών τροχονόμων η οποία είπε: "Έχουμε μεγάλο πρόβλημα με τον φόρο. Παίρνουμε εθελοντική αποζημίωση."