Η ασφαλής πλοήγηση, οι κίνδυνοι και οι δυνατότητες της χρήσης του διαδικτύου βρέθηκαν στο επίκεντρο εκδήλωσης που διοργάνωσε η δημοτική παράταξη "Ο τόπος της ζωής μας" και ο επικεφαλής της Μάκης Παπαδόπουλος.

 

Ομιλητές της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 13 Ιουνίου 2018 ήταν ο Θανάσης Σταυρίδης, Υπαστυνόμος Α' της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας και ο Προδρομία Κοθάλη, παιδοψυχολόγος.

 

Ο κ. Σταυρίδης τόνισε: "Σήμερα όπου και να βρίσκεται ο καθένας έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο ανά πάσα στιγμή. Πρόκειται για το μεγαλύτερο τεχνολογικό θαύμα. Το ίντερνετ με την μορφή που υπάρχει σήμερα έχει ζωή 30 ετών. Στα αστικά κέντρα τα παιδιά ηλικίας 10-12 ετών που χρησιμοποιούν διαδίκτυο ξεπερνάει το 90%. Οι νέοι είναι η πιο συνδεδεμένη ηλικιακή ομάδα στο διαδίκτυο."

 

Ακόμα σημειώθηκε από τον κ. Σταυρίδη ότι: "Δυστυχώς η πραγματικότητα διαφέρει αρκετά σε σχέση με τα μέτρα ασφαλείας που θα πρέπει να λαμβάνονται από τα παιδιά. Το 55,86% των γονέων παραδέχθηκαν ότι άφησαν τα παιδιά τους να δημιουργήσουν λογαριασμό σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης σε ηλικία κάτω των 13 ετών. Τα κοινωνικά δίκτυα επηρεάζουν ή διαμορφώνουν τον χαρακτήρα των παιδιών. Ενδιαφέρον έχει ακόμα ότι η πλειοψηφία των γονέων πιστεύει ότι τα παιδιά δεν πέφτουν θύμα διαδικτυακού εκφοβισμού ενώ παράλληλα ακόμα περισσότεροι γονείς δεν γνωρίζουν αν τα παιδιά τους προστατεύουν τα προσωπικά τους δεδομένα."