Από τις 19 έως τις 22 Ιουλίου θα διαρκέσει το Φεστιβάλ Cosmopolis στην χερσόνησο της Παναγίας και όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος θα φιλοξενήσει πλήθος συναυλιών στο Φρούριο της πόλης.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ COSMOPOLIS

 

Αναλυτικά οι συναυλίες είναι οι ακόλουθες:

 

19 Ιουλίου: Che Sudaka

Οι Che Sudaka είναι ένα τετραμελές συγκρότημα αποτελούμενο από Αργεντινούς και Κολομβιανούς που ζουν στη Βαρκελώνη. Σχηματίστηκαν το 2002 στο Μεσογειακό λιμάνι της Βαρκελώνης και σήμερα είναι γνωστοί σε όλο τον κόσμο ως η ναυαρχίδα της μουσικής Mestizo: Οπουδήποτε και αν εμφανιστούν τα δύο αδέλφια από την Αργεντινή, ο Leo και ο Kachafaz, μαζί με τους δύο Κολομβιανούς συντρόφους τους Cheko και Jota, η συνένωση της Cumbia με την Ska και την Punk εγγυώνται φιέστα!

 

Οι εκφραστικοί στίχοι κοινωνικής κριτικής καταρρίπτουν κάθε ιδεολογικό ή φυσικό σύνορο και υπερασπίζονται την ανθρώπινη συνύπαρξη ενάντια στους πολιτικούς διαχωρισμούς: ένας ενωτικός λόγος που τους κάνει να ξεχωρίζουν από το πλήθος.

 

Οι Che Sudaka έχουν αναδειχθεί ταυτόχρονα ως οι επικεφαλής μιας συγκεκριμένης στάσης απέναντι στη ζωή και μιας αντικουλτούρας, ο ζωντανός κρίκος μιας πλανητικής οικογένειας.

 

Οι πρώην παράνομοι μετανάστες των δρόμων της Βαρκελώνης έχουν συμμετάσχει σε φεστιβάλ σε περισσότερες από 40 χώρες και μέχρι στιγμής έχουν εμφαναστεί σε περίπου 1.500 συναυλίες σε όλο τον κόσμο.

 

Οι μουσικές επιρροές τους συναντώνται στην λαϊκή κουλτούρα της Νότιας Αμερικής και σε θρυλικές μπάντες όπως οι The Clash, Mano Negra και Los Fabulosos Cadillacs. Σήμα κατατεθέν τους είναι η σκηνική παρουσία που ξεχειλίζει από ενέργεια, μια πληθωρική παρουσία η οποία διεγείρει το κοινό να χορέψει και να σκεφτεί: να γιορτάζουμε μαζί, να ονειρευόμαστε μαζί, να ζούμε δείχνοντας αλληλεγγύη!

 

Οι CHE SUDAKA είναι ένα συγκρότημα με μια αποστολή, ένα συγκρότημα που βλέπει τον εαυτό του ως μέσο για την εδραίωση συλλογικής συνείδησης. Η μουσική, η πιο κατανοητή γλώσσα του κόσμου γίνεται για αυτούς ένα όπλο σε μια μη-βίαιη πάλη για μια αλληλέγγυα κοινωνία, το μέσο για την μεταφορά των μηνυμάτων τους. Από την Κολομβία μέχρι την Ανατολική Ευρώπη, από το Μεξικό έως την Ιαπωνία.

 

 Οι CHE SUDAKA σας προσκαλούν στην φιέστα τους και η σφιχτά ενωμένη παρέα των θαυμαστών τους δεν μπορεί να περιμένει να γυρίσει και πάλι τον κόσμο ανάποδα! Μετά και την κυκλοφορία του πρώτου τους ζωντανού άλμπουμ με τίτλο “1111 LIVES” το 2013, το οποίο ο μουσικός τύπος αξιολόγησε ως ένα από τα καλύτερα ζωντανά άλμπουμ της mestizo μουσικής μέχρι σήμερα, οι CHE SUDAKA κυκλοφόρησαν το “HOY”(μεταφράζεται: Σήμερα), του οποίου ο τίτλος είναι μια πρόσκληση να ζούμε το τώρα.

 

Είναι το μόνο πράγμα που θα είναι πάντα μαζί μας μέχρι την ημέρα που θα πεθάνουμε…. Hoy (σήμερα). Το νέο τους άλμπουμ Almas Rebeldes που κυκλοφόρησε το 2017 είναι το soundtrack της ζωής τους! Έχουν στο ενεργητικό τους σημαντικές συνεργασίες με καλλιτέχνες όπως ο Manu Chao και η Amparanoia. Τους περιμένουμε με ανυπομονησία στο μαγικό stage του Φρουρίου Καβάλας για μια συναυλία που σίγουρα θα αποτελέσει το καλύτερο εναρκτήριο πάρτι του Cosmopolis 2018!

 

20 Ιουλίου: Παντελής Θαλασσινός, Βασίλης Σκουλάς

Μια μοναδική μουσική συνάντηση των δύο μεγάλων τραγουδοποιών κι ερμηνευτών, μια ξεχωριστή σύμπραξη μέσα από τις φωνές και τα τραγούδια τους, που χαράσσουν τις εικόνες, τις μνήμες, τα συναισθήματα μας εδώ και πολλά χρόνια…

 

Τραγούδια με τόσο έντονα αρώματα Ελλάδας, εκεί που η Κρήτη συναντά το Αιγαίο και τα Επτάνησα τις Κυκλάδες .

 

Ο Βασίλης και ο Παντελής με την εμβληματική καλλιτεχνική τους ιδιοσυγκρασία, ο Θαλασσινός και ο Σκουλάς με τη συνέπεια και τη σταθερότητα, που διακρίνει τη διαρκή ενεργή τους παρουσία στο χώρο της ελληνικής μουσικής μα και στους αγώνες της ελληνικής κοινωνίας.

 

Ο Βασίλης Σκουλάς και ο Παντελής Θαλασσινός, μας ταξιδεύουν στα πέλαγα των πιο γνωστών τους τραγουδιών, επιφυλάσσοντας μας παράλληλα πολλές εκπλήξεις μέσα από την κοινή σκηνική τους παρουσία, με την ανάγκη κι επιθυμία να μας αφήσουν πολλά “γλυκά” σημάδια της σύμπραξης τους, στις καρδιές και τις σκέψεις μας…

 

Μια συναυλιακή εμπειρία που μας καλούν όλους κι όλες να τη μοιραστούμε, να τη βιώσουμε και να την τραγουδήσουμε μαζί τους!!

 

21 Ιουλίου: Goran Bregovic

Ο δημοφιλής συνθέτης Goran Bregovic επιστρέφει δισκογραφικά με το Τρία Γράμματα από το Σαράγιεβο, έναν ολοκληρωμένο δίσκο 11 συνθέσεων, με δυνατή μουσική και σημαντικές συνεργασίες.

 

Είναι ένας βιωματικός δίσκος, αφού η αναφορά του στην πόλη που μεγάλωσε, την «Ιερουσαλήμ των Βαλκανίων», όπου συνυπήρχαν έως πρόσφατα αρμονικά διαφορετικές θρησκείες και πολιτισμοί, προσδίδει στην δουλειά του έναν πιο προσωπικό αλλά ταυτόχρονα πανανθρώπινο χαρακτήρα, αφού συνδιαλέγεται με το πάντα επίκαιρο θέμα της Ειρηνικής Συνύπαρξης, της Συμφιλίωσης και του Σεβασμού της Διαφορετικότητας.

 

Στον δίσκο αυτό ενώνει, αλληγορικά, τις τρεις βασικές θρησκείες αξιοποιώντας μεταφορικά ως κοινό στοιχείο τους, το βιολί. Το άλμπουμ εκτός από τα Ορχηστρικά κομμάτια, περιέχει πολύ δυνατά τραγούδια, με την συνεργασία των Bebe, Rachid Taha, Riff Cohen, Asaf Avidan, Sifet and Mehmed.

 

Τα τραγούδια είναι σε στίχους Ισπανικούς, Εβραικούς, Αραβικούς, Αγγλικούς και Σερβοκροάτικους. Ο συνθέτης αγαπήθηκε ιδιαίτερα στην χώρα μας, μέσα από τα soundtracks κορυφαίων ταινιών, την δισκογραφία του και τις συνεργασίες με καταξιωμένους Έλληνες καλλιτέχνες. Αυτό που έκανε όμως πάντα την διαφορά, ήταν οι ζωντανές εμφανίσεις του, που υπόσχονταν πάντα μια διονυσιακή γιορτή, με «γκάζια» στα χάλκινα.

 

Αυτό θα κάνει και το καλοκαίρι του ’18, σε περιορισμένες πόλεις και φεστιβάλ. Με μεγάλη μας χαρά θα τον φιλοξενήσουμε για μια μοναδική συναυλία στο stage του Φρουρίου της Καβάλας, στο πλαίσιο του Cosmopolis festival 2018!

 

22 Ιουλίου: Alborosie & The Shengen Clan

Ο Alborosie αποτελεί σήμερα ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της reggae σκηνής. Ο Ιταλικής καταγωγής, αλλά πλέον μόνιμος κάτοικος Jamaica, γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Marsala της Σικελίας και ξεκίνησε τη μουσική του καριέρα στο ιταλικό reggae συγκρότημα Reggae National Tickets από την πόλη Μπέργκαμο, όταν ήταν 15 χρονών.

 

Το 2001 ο Alborosie αποφάσισε να δοκιμάσει μια σόλο καριέρα. Μετακόμισε στη Jamaica για να είναι κοντά στις ρίζες της μουσικής reggae και στην κουλτούρα Rastafari. Έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως ο Gentleman, οι Wailers και ο Ky-Mani Marley. Οι επιτυχίες του περιλαμβάνουν το «Rastafari Anthem», το «Kingston Town» το «Call Up Jah» και πολλά άλλα. Το 2011, έγινε ο πρώτος λευκός καλλιτέχνης που κέρδισε το M.O.B.O. (Music of Black Origin) βραβεία στην κατηγορία Best Reggae Act.

 

Έχει δώσει συναυλίες σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των μεγαλύτερων φεστιβάλ της Ευρώπης. Έρχεται στην Ελλάδα μετά από καιρό για να μας ξεσηκώσει με τους ρυθμούς της μουσικής του. Το πάθος και η μακροχρόνια ενασχόληση με την reggae κάνουν τον Alborosie δημιουργό ενός μοναδικού μουσικού μίγματος με reggae ρυθμούς που ταιριάζουν απόλυτα στην ατμόσφαιρα του Cosmopolis.

 

Είναι προφανές ότι το κοινό του φεστιβάλ Cosmopolis, που θα απολαύσει για πρώτη φορά live τον Alborosie με τη μπάντα του The Shengen Clan, θα έχει την ευκαιρία να δει ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής και σίγουρα το πιο περιζήτητο όνομα της reggae στην καλύτερη στιγμή της καριέρας του και στο πλαίσιο της μεγάλης καλοκαιρινής περιοδείας με αφορμή την κυκλοφορία του καινούριου του δίσκου.