Επιστρέφουν οι υψηλές θερμοκρασίες από, σήμερα, Τρίτη 12 Ιουνίου 2018. Για ακόμα μία μέρα ο καιρός θα παρουσιαστεί εκτός… εποχής καθώς η ατμοσφαιρική αστάθεια θα φέρει για ένα ακόμα απόγευμα σε αρκετές περιοχές της χώρας βροχές και καταιγίδες.

A SQ PROGNOSI MEGISTES ELAXISTES THERMOKRASIES

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την Ε.Μ.Υ.:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στη Μακεδονία πρόσκαιρες νεφώσεις με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 18 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

 

 

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: βορείων διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από το βράδυ.
Θερμοκρασία: από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

 

Η Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018 φαίνεται ότι θα είναι η ημέρα που θα επικρατήσει η περισσότερη ζέστη τουλάχιστον για τις περισσότερες περιοχές της χώρας. Στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές της ανατολικής ηπειρωτικής Ελλάδας και της Κρήτης (κάμπος Θεσσαλίας, Κωπαίδα Βοιωτίας, Αργολικός κάμπος, κάμπος Λακωνίας, Μεσσαρά Κρήτης) η θερμοκρασία θα προσεγγίσει ή και πολύ τοπικά ίσως για λίγο ξεπεράσει τους 37-38°C.

 

Την Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018 η ζέστη θα περιοριστεί στα ανατολικά και νότια τμήματα, τόσο της ηπειρωτικής όσο και της νησιωτικής Ελλάδας, και σταδιακά θα μας αποχαιρετήσει.
Καθ’ όλη τη διάρκεια αυτούς του θερμού τριημέρου, δεν θα λείψουν οι μπόρες και οι τοπικές καταιγίδες κυρίως από τις ορεινές (αλλά και ορισμένες ημιορεινές) περιοχές της δυτικής, κεντρικής και βόρειας Ελλάδας.

 

Την Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018 θα εκδηλώνονται κατά διαστήματα μπόρες, βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως στις δυτικές και βόρειες περιοχές και προς το απόγευμα θα επεκταθούν και στα κεντρικά της ηπειρωτικής Ελλάδας. Αυτή η αλλαγή του καιρού θα είναι η έναρξη μιας κακοκαιρίας που ενδεχομένως να «κρύβει» ακόμη και έντονα φαινόμενα μέσα στο Σαββατοκύριακο.

 

Σχεδόν στις περισσότερες περιοχές της χώρας κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου ο καιρός θα είναι άστατος με κύρια χαρακτηριστικά την πτώση της θερμοκρασίας, τις βροχές, τις καταιγίδες αλλά και τις πιθανές χαλαζοπτώσεις.