Συνελήφθησαν χθες (3-3-2015) τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Εγνατία Οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Καβάλας, δύο 24χρονοι ημεδαποί, κατηγορούμενοι για κλοπή. Στη σχετική δικογραφία περιλαμβάνονται επίσης άλλοι δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 60 και 50 ετών.

 

Αναλυτικότερα, οι τέσσερις δράστες, την 2-3-2015 το βράδυ, διέρρηξαν επιχείρηση, στο Πολύστυλο Καβάλας και αφαίρεσαν από το εσωτερικό της 190 τεμάχια χαλκοσωλήνων.

 

Λίγη ώρα αργότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους τέσσερις ημεδαπούς να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και επιχείρησαν να τους ελέγξουν.  Σε σήμα στάσης τους, οι δράστες ακινητοποίησαν το όχημα και δύο από αυτούς συνελήφθησαν, ενώ οι άλλοι δύο τράπηκαν σε φυγή, διαφεύγοντας τη σύλληψη.

 

Σε έρευνα που ακολούθησε στο όχημα εντοπίσθηκαν οι αφαιρεθείσες χαλκοσωλήνες, οι οποίες κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους.

 

Κατασχέθηκε επίσης το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο. 

 

Από την αστυνομική έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας προέκυψε επίσης ότι και οι τέσσερις δράστες, την 22/2/2015 το απόγευμα, είχαν διαρρήξει την ίδια επιχείρηση, αφαιρώντας από το εσωτερικό της μία ηλεκτρονική συσκευή.

 

Σημειώνεται ότι οι τρεις δράστες, ηλικίας 24, 60 και 50 ετών, έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπές.

 

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.