Επιχείρηση εξουδετέρωσης αντικειμένου, που έμοιαζε με χειροβομβίδα, οργανώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 22 Μαΐου 2018 στον Δήμο Νέστου.

 

Το αντικείμενο βρέθηκε σε απορριμματοφόρο του Δήμου Νέστου. Στην επιχείρηση λήφθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας αφενός για το προσωπικό καθαριότητας και αφετέρου για την περιοχή γενικότερα.

 

Η επιχείρηση εξουδετέρωσης έλαβε χώρα παρουσία του Δημάρχου Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλου, του Αντιδημάρχου Καθαριότητας & Περιβάλλοντος, καθώς επίσης των Αστυνομικών του Α.Τ. Νέστου, του πληρώματος ασθενοφόρου του Κέντρου Υγείας Χρυσούπολης και του Πυροσβεστικού Τμήματος Χρυσούπολης.

 

Στην επιχείρηση για την εξουδετέρωση της χειροβομβίδας συμμετείχαν οι Υπολοχαγός (ΜΧ) Παπανίκος Αντώνιος, Αρχιλοχίας (ΜΧ) Κιώτης Αθανάσιος, Αρχιλοχίας (ΜΧ) Πετρίδης Δημοσθένης, Λοχίας (ΜΧ) Σωτηριάδης Παναγιώτης.

 

Σε ανακοίνωση του ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, ευχαριστεί όσους συνέβαλαν σε αυτή την προσπάθεια, και συγχαίρει για τον επαγγελματισμό τους, τον εργαζόμενο στην υπηρεσία καθαριότητας, τον  κ. Τσιβίκη Νίκο, καθώς και  τον οδηγό του Δήμου, κ.  Κανδυλάκη Ηλία, οι οποίοι κατά τη ρίψη των απορριμμάτων στο απορριμματοφόρο αντιλήφθηκαν αντικείμενο με χαρακτηριστικά χειροβομβίδας και ειδοποίησαν άμεσα την Δημοτική Αρχή, η οποία με τη σειρά της ενημέρωσε το Αστυνομικό Τμήμα Δήμου Νέστου.
Οι ανωτέρω με περισσό θάρρος και επαγγελματική επιμέλεια κατόρθωσαν να εντοπίσουν μετά από τέσσερις ώρες το αντικείμενο, το οποίο τελικά απεδείχθη ότι ήταν από πλαστική ύλη.