Ανέβηκαν οι τόνοι στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Επιμελητηρίου Καβάλας το απόγευμα της Δευτέρας 21 Μαΐου με αφορμή τη συζήτηση για αποφάσεις που λαμβάνει η διοικούσα επιτροπή του Επιμελητηρίου Καβάλας της παράταξης του Μάρκου Δέμπα χωρίς να ενημερώνει τους συμβούλους σύμφωνα με τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης των Παύλου Ζησίμου και Κίμωνα Παπαδόπουλου. 

 

γράφει η

Κάτια Γιαννουκάκου

 

Αρχικά οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης είπαν πως δεν υπήρξε ενημέρωση σχετικά με την απόφαση του Επιμελητηρίου να προβεί σε ψήφισμα κατά των διοδίων στην παράκαμψη της Καβάλας. Δεν υπήρξε, είπαν, έγκυρη ενημέρωση ούτε για τις εκλογές του Περιφερειακού Επιμελητηρίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο Σάββατο με αποτέλεσμα κάποιοι από τους συμβούλους να μην μπορούν να συμμετέχουν. 

 

Τέλος τόνισαν πως δεν υπήρξε ενημέρωση σχετικά με την απόφαση να παραχωρηθεί το Εκθεσιακό Κέντρο στη Νέα Καρβάλη σε ιδιώτη μέλος της διοικούσας επιτροπής του Επιμελητηρίου για την διεξαγωγή τηλεοπτικής εκπομπής. 

 

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου από την πλευρά του ισχυρίστηκε πως οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης θα πρέπει να ζητούν οι ίδιοι να ενημερώνονται για όλες τις αποφάσεις που λαμβάνονται στη διάρκεια των συνεδριάσεων της διοικούσας επιτροπής. Σχετικά με την παραχώρηση του εκθεσιακού κέντρου είπε πως έγινε έναντι αντιτίμου 500 ευρώ με τη δυνατότητα της παράτασης του χρόνου παραχώρησης.

 

 

«Το κυρίαρχο όργανο είναι το διοικητικό συμβούλιο, πολλές φορές μπορεί να φαίνεται ότι είναι δυσκίνητο θεωρώ όμως ότι αυτό πρέπει να γίνεται για να ισχυροποιούνται οι αποφάσεις του Επιμελητηρίου», είπε ο Κίμων Παπαδόπουλος

 

«Αν οι συμβάσεις έρχονταν στο διοικητικό συμβούλιο όπως θα έπρεπε δεν θα  χρειαζόταν να φτάσουμε στο σημείο να αμφισβητούμε αποφάσεις. Εμείς σύμβαση δεν είδαμε ότι έχουμε ακούσει, δεν έχουμε δει κάτι», είπε ο Παύλος Ζησίμου. 

 

Ο Μάρκος Δέμπας παραδέχτηκε πάντως πως αν το θέμα είχε συζητηθεί στο διοικητικό συμβούλιο θα είχαν λυθεί οι όποιες απορίες.