Από την δημοτική παράταξη «Πόλη+Ζωή» του Δήμου Δράμας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

 

«Οι τελευταίες αλλαγές στη διοικητική διάρθρωση των πολιτικών στελεχών του Δήμου Δράμας, αποδεικνύουν με πρόδηλο τρόπο την προχειρότητα με την οποία ο Δήμαρχος Δράμας Χρ. Μαμσάκος και η δημοτική του αρχή αντιμετωπίζουν την ευθύνη διοίκησης που έχουν αναλάβει. Είναι πραγματικά λυπηρό για όλους τους συνδημότες μας, τα στελέχη της σημερινής Δημοτικής Αρχής του Δήμου Δράμας να αλλάζουν θέσεις σαν τα πουκάμισα.

   Για δεύτερη φορά, μέσα σε θητεία μόλις έξι μηνών,  βαφτίζεται το κρέας ψάρι και εν ενεργεία Αντιδήμαρχος παραιτείται για προσωπικούς και επαγγελματικούς λόγους, διατηρώντας τις ίδιες αρμοδιότητες ως Εντεταλμένος Σύμβουλος. Αλήθεια, οι προσωπικοί και επαγγελματικοί λόγοι δεν υπήρχαν την 1η Σεπτεμβρίου 2014 όταν ο Δήμαρχος προχωρούσε στον ορισμό Αντιδημάρχων και Εντεταλμένων Συμβούλων;

   Δυστυχώς απ' ό,τι φαίνεται το όφελος του Δήμου Δράμας δεν τίθεται ως προτεραιότητα από τη νέα δημοτική αρχή. Βαρύνουσα σημασία έχει το προσωπικό και ίδιο όφελος του εκάστοτε αιρετού, ακόμη και αν αυτό δημιουργεί μια ασυνέχεια και μια ασυνέπεια απέναντι στο δημότη. Μήπως λοιπόν πίσω από αυτές τις παραιτήσεις δεν είναι απλά και μόνο οι προσωπικοί λόγοι οι οποίοι προβάλλονται ως αιτία παραίτησης, αλλά στην ουσία βαθύτερο αίτιο ή πραγματικό αίτιο είναι η απόλυτη αδυναμία διαχείρισης των αρμοδιοτήτων και των ευθυνών για τις συγκεκριμένες θέσεις; Μήπως αυτή η εσωτερική αλλαγή γίνεται για να δοκιμάσει κάποιος άλλος εκεί που απέτυχε να δώσει λύση ο προηγούμενος;

   Καθημερινά συναντούμε απογοητευμένους δημότες που αναπολούν τις μέρες που δίνονταν λύσεις στα θέματα που ανέκυπταν καθημερινά στο Δήμο. Διότι απλούστατα τους δικούς μας αντιδημάρχους τους διέκρινε η συνέπεια, η υπευθυνότητα και η δέσμευση στο καθήκον απέναντι στο δημότη.

   Ευελπιστούμε ότι οι πειραματισμοί και οι αλλαγές θα σταματήσουν εδώ και απερίσπαστα πλέον ο κάθε Αντιδήμαρχος θα προσφέρει στον τομέα ευθύνης του, το έργο που απαιτείται και έχει ανάγκη ο Δήμος και οι συνδημότες μας.

   Ευχόμαστε βέβαια καλή επιτυχία στο νέο Αντιδήμαρχο Δ. Καραμπατζάκη, πιστεύοντας ότι η κατάρτισή του και το γεγονός ότι είναι νέος τόσο ηλικιακά όσο και στην πολιτική, θα αποτελέσουν σημαντικά εφόδια στην πορεία του. Όσο αφορά τον Α. Τερζή ευελπιστούμε ότι, στους νέους υποβαθμισμένους ρόλους του, δεν θα εισηγείται στο Δημοτικό Συμβούλιο θέματα με τέτοιον τρόπο -γεμάτο ειρωνεία και αλαζονεία-,  που θα προκαλούν την αντίδραση του Προέδρου Κ. Μπλούχου, όπως έγινε στην πρόσφατη συνεδρίαση».