ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 15 ΜΑΗ 1μμ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

 

ΝΑ ΒΡΩΝΤΟΦΩΝΑΞΟΥΜΕ:

 

→ ΝΑ ΜΑΤΑΙΩΘΕΙ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ 

→ ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΕΙ ΚΑΘΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΟΥ ΕΚΧΩΡΕΙ ΤΟΥΣ ΟΔΙΚΟΥΣ ΑΞΟΝΕΣ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ

→  ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ

→ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ  

 

Εργαζόμενοι, επαγγελματίες, αγρότες,

Νέοι και νέες,

Η Τομεακή Επιτροπή Καβάλας του ΚΚΕ καλεί το λαό της Καβάλας να εκφράσει την αντίθεσή του στην κατασκευή του νέου σταθμού διοδίων στην Εγνατία, στο ύψος της Άσπρης Άμμου.Τα διόδια είναι μέρος της φοροληστείας και γενικότερα του πολέμου που έχουν εξαπολύσει κατά του λαού όλες οι Κυβερνήσεις, μαζί και η τωρινή ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, καθώς και η Ε.Ε., για να προστατέψουν και να αυξήσουν τα κέρδη των μονοπωλίων.Οι εργαζόμενοι έχουν πικρή πείρα από δρόμους που έχουν πληρώσει δυο και τρεις φορές για να γίνουν και τώρα καλούνται να βάλουν ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για να τους διασχίσουν με την απαράδεκτη περαιτέρω κατασκευή δεκάδων νέων σταθμών διοδίων.Όλα αυτά τα εκατ. ευρώ που εισπράττονται από τα διόδια καταλήγουν στις τσέπες των μεγαλοκατασκευαστών.

Με βεβαιότητα μπορούμε να πούμε ότι ο νέος αυτός σταθμός διοδίων εκτός από το νέο χαράτσωμα θα πολλαπλασιάσει τα κυκλοφοριακά προβλήματα της πόλης με παράλληλη περιβαλλοντική επιβάρυνση.

Η βασική στόχευση της κυβέρνησης είναι να «γεμίσει» η Εγνατία οδός με διόδια ώστε πιο εύκολα και με την ανάλογη «προίκα» να ξεπουληθεί στους ιδιώτες.

 

Εργαζόμενοι, επαγγελματίες, αγρότες,

Νέοι και νέες,

Μην ξεγελαστείτε από φωνές υποκριτικές που και αυτές καλούν στο συλλαλητήριο 

της Τρίτης 15/5. Δεν είμαστε όλοι από την ίδια πλευρά!

 

Αποτελεί υποκρισία την ώρα που η κυβέρνηση νομοθετεί και προχωρά στην κατασκευή νέων σταθμών διοδίων, η ΝΕ Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑνα δημοσιεύει ανακοίνωση που να καλεί στην κινητοποίηση, όπως κάνουν και οι κυβερνητικοί βουλευτές! Είναι πρόκληση και κοροϊδία μέσα στη βουλή να τα ψηφίζουν, να στηρίζουν συνολικά την κυβερνητική πολιτική και από έξω να δηλώνουν αντίθετοι. Άλλωστε είναι τα ίδια στελέχη που πριν ένα χρόνο «καθησύχαζαν» το λαό της Καβάλας ότι δεν θα κατασκευαστούν νέοι σταθμοί αλλά θα εφαρμοστούν τα περιβόητα αναλογικά, λες και αυτά θα τα πληρώνουν κάποιοι άλλοι και όχι τα γνωστά υποζύγια. 

Κοροϊδεύουν ξετσίπωτα οι κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ όταν ζητούν μέσω της ανακοίνωσης που εξέδωσαν «την αιτιολόγηση του κόστους τους με σύνταξη και δημοσίευση σχετικής μελέτης». Δηλαδή να τον ξεζουμίζουμε το λαό για κάτι που έχει χρυσοπληρώσει αλλά «αναλογικά» και «μελετημένα»!

Τολμούν δε και μιλάνε για «δωρεάν μετακίνηση των κατοίκων που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες» όταν με την πολιτική τους έχουν καταστήσει τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού «ευάλωτη κοινωνική ομάδα». Η λογική που λανσάρουν δεν είναι καινούργια: τα παίρνω από το φτωχό και δίνω και κανένα ψίχουλο στον πάμφτωχο και το ονομάζω και «αριστερή» πολιτική!

Στην ίδια ανακοίνωση, αφού «τα ρίχνουν» στο ΤΑΙΠΕΔ – λες και αυτό λειτουργεί χωρίς πολιτικούς προϊσταμένους και σύμφωνα με τις κυβερνητικές επιλογές – καλούν τον αρμόδιο υπουργό «να υλοποιήσει τη δέσμευσή του ότι τα αναλογικά διόδια θα εφαρμοστούν πρώτα στην Εγνατία Οδό»! Μην και τυχόν μας κλέψει κανένας άλλος αυτή την «πρωτιά»!

 

Τελικά για την περίπτωση του ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύεται ότι «το βαρέλι δεν έχει πάτο»!

 

Εργαζόμενοι, επαγγελματίες, αγρότες,

Νέοι και νέες,

Στην ίδια λογική των «αναλογικών» διοδίων κινούνται και άλλες δυνάμεις, πριν από όλους η δημοτική και η περιφερειακή αρχήαλλά και άλλες δήθεν «αντιπολιτευόμενες» παρατάξεις. Όλοι τους θα παρελάσουν στην ίδια συγκέντρωση αλλά όσο θερμά θα φωνάζουν ενάντια στο νέο σταθμό διοδίων άλλο τόσο θερμά θα υπερασπίζονται την επιχειρηματικότητα και την ανταγωνιστικότητα που σημαίνει ιδιωτικοποιήσεις και επιδοτήσεις στο μεγάλο κεφάλαιο, δηλαδή ιδιωτικοποίηση και της Εγνατίας.

Για αυτό και επικεντρώνουν μόνο ή κυρίως στο πρόβλημα της κυκλοφοριακής συμφόρησης και της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης αλλά δεν λένε κουβέντα για όλα τα υπόλοιπα. 

Για αυτό παρουσιάζουν τη χώρα μας ως εξαίρεση στον δήθεν «καλό ευρωπαϊκό κανόνα» αποκρύπτοντας την αλήθεια ότι δηλαδή η ίδια η ΕΕ με τις πολιτικές της γενικεύει το χαράτσωμα μέσω των διοδίων. Μάλιστα ούτε χρόνος δεν πέρασε από τον Ιούλη του 2017 όταν η ΕΕ πρότεινε «την αύξηση της διαλειτουργικότητας μεταξύ των συστημάτων διοδίων»με τη γενίκευση των διοδίων και την επιβολή ψηφιακών χρεώσεων ανά χιλιόμετρο σε επιβατηγά και φορτηγά.

 

Εργαζόμενοι, επαγγελματίες, αγρότες,

Νέοι και νέες,

Το ΚΚΕ έχει αποδείξει με τις πράξεις και τις θέσεις του ότι βρίσκεται από την πλευρά των καταπιεσμένων, του λαού. Και για το ζήτημα των μεταφορών, της ελεύθερης, απρόσκοπτης και ασφαλούς μεταφοράς έχει θέσεις και προτάσεις που ξεκινούν από τη θέση ότι και τους δρόμους  - όπως και όλα τα συγκοινωνιακά δίκτυα – τα έχουν κατασκευάσει με τον ιδρώτα τους και από τις τσέπες τους οι εργαζόμενοι και για αυτό έχουν δικαίωμα να τα χρησιμοποιούν δωρεάν, χωρίς εμπόδια, χωρίς κριτήριο να είναι ξανά η τσέπη τους.