Παρέμβαση υπέρ της σχολής πιλότων Egnatia Aviation έκανε η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα στη διαρκεια κλειστής σύσκεψης φορέων του τουρισμού με την Fraport που διαχειρίζεται το αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος».

 

Η γερμανική εταιρία και η ανένδοτη στάση που κρατά είναι ο βασικός λόγος για τον οποίο η Egnatia Aviation εξετάζει το ενδεχόμενο είτε να εγκαταλείψει την Καβάλα είτε να συρρικνώσει τις δραστηριότητές της στην περιοχή και να ασκήσει αλλού παράλληλη δραστηριότητα. 

 

Η δήμαρχος δεν δίστασε να θίξει το θέμα και να φέρει σε άβολη θέση τους εκπροσώπους της Fraport η οποία και συγκάλεσε τη σύσκεψη στο Lucy.

 

Η κ. Τσανάκα έθιξε επίσης και το θέμα των δρομολογίων της Aegean. Ακολουθεί η ανακοίνωση που εξέδωσε για το θέμα ο Δήμος Καβάλας. 

 

«Ιδιαίτερα εποικοδομητική ήταν η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης 10 Μαΐου 2018 για θέματα που έχουν να κάνουν με το αεροδρόμιο Μέγας  Αλέξανδρος και την εταιρεία Fraport, όπου συμμετείχε η Δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, καθώς και άλλοι εκπρόσωποι φορέων και παραγωγικών τάξεων. 

 

Πιο συγκεκριμένα συμμετείχε ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θεόδωρος Μαρκόπουλος, η Πρόεδρος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ Αναστασία Ιωσηφίδου, οι εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου Μάρκος Δέμπας και Λευτέρης Κουκουτίνης, ο Πρόεδρος των Ξενοδόχων Καβάλας Αντώνης Μιτζάλης, ο Πρόεδρος των Ξενοδόχων Θάσου Πάρης Παρασχούδης και εκπρόσωπος του Δήμου Παγγαίου.

 

Από την πλευρά της Fraportπαραβρέθηκαν ο Διευθυντής  Νίκος Δασκάλου, η Διευθύντρια MarketingΚατερίνα Πολλάτου και ο Διευθυντής Εμπορικής Ανάπτυξης Γιώργος Βήλος.

 

Μιλώντας  η Δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα ζήτησε να υπάρξει άμεση συνεργασίαόλων των φορέων και επίσης να ενδιαφερθούν όλοι για την περαιτέρω ανάπτυξη της EGNATIAAVIATION

 

Δήλωσε ότι δεν πρέπει να αφήσουμε να φύγει από την Καβάλαη εταιρεία γιατί είναι από τις λίγες επιχειρήσεις που φέρνει πολύ συνάλλαγμα από το εξωτερικό και έχει τεράστιες προοπτικές ανάπτυξης. 

 

Για το πρόβλημα που δημιουργήθηκε για τα δρομολόγια της Aegean, δήλωσε ότι με την πολιτική των τιμών και των δρομολογίων στη γραμμή της Καβάλας, απαξιώνει την ίδια την αεροπορική γραμμή και τις δυνατότητες ανάπτυξής της. 

 

Συμφωνήθηκε να υπάρξει μία πιο μόνιμη συνεργασία των παραπάνω φορέων για να μπορούν πιο εύκολα να επιτευχθούν οι στόχοι ανάπτυξης του αεροδρομίου Μέγας Αλέξανδρος».