Με επιστολή τους προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας τα μέλη της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Καβάλας ζητούν να μπει το θέμα των πλειστηριασμών στη συνεδρίαση της 10ηςΜαΐου. Συγκεκριμένα στην επιστολή αναφέρονται τα εξής: 

κ. Πρόεδρε

Επειδή το θέμα που θέσαμε με επιστολή μας με ημερομηνία 17-04-2018 (υποβάλλουμε εκ νέου συνημμένα)δεν συζητήθηκε στην προηγούμενη συνεδρίαση του ΔΣ (9η/26-04-2018), καθότι δεν έγινε συζήτηση για ΠΗΘ, επανερχόμαστε τονίζοντας τα παρακάτω:

Όπως είναι γνωστό από την 1η Μάη 2018 ξεκινούν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και οι κατασχέσεις για χρέη τουλάχιστον 500 ευρώ σε δημόσιο και δήμους.

Ειδικότερα, οι οφειλές σε δήμους αφορούν συνήθως σε ανταποδοτικά τέλη, τέλη νεκροταφείου, νερό, τροφεία παιδικών σταθμών, τέλη κατάληψης πεζοδρομίων, το τέλος επιτηδεύματος, κλήσεις τροχαίας και της δημοτικής αστυνομίας, ΤΑΠ κ.λπ. Αυτές οι οφειλές, που αφορούν κατά βάση λαϊκά νοικοκυριά, αποτυπώνονται στους προϋπολογισμούς των δήμων ως ανείσπρακτα έσοδα παρελθόντων ετών (ΠΟΕ).

 

Με βάση τα παραπάνω ζητάμε την εισαγωγή του θέματος των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών στην ημερήσια διάταξης της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της 10ης Μάη του 2018, ώστε να συζητήσει και να αποφασίσει το ΔΣ πλαίσιο προστασίας του λαϊκού εισοδήματος και κατοικίας συνολικά και από τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

 

Καβάλα 08-05-2018

ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

ΠΟΤΟΛΙΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΒΕΛΙΣΣΑΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ 

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ