Στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δράμας συζητήθηκε, ως έκτακτο θέμα, η αίτηση επαγγελματία για χρήση κοινόχρηστου χώρου για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων επί της πλατείας Ελευθερίας της Δράμας.

   Η λήψη απόφασης για το θέμα, έπειτα από μακρά συζήτηση, αναβλήθηκε, καθώς αφενός η παράταξή μας εξέφρασε ρητώς την διαφωνία της, ενώ ο προβληματισμός ήταν έντονος σε όλους τους Δημοτικού Συμβούλους, τόσο της πλειοψηφίας όσο και των αντιπολιτεύσεων.

   Η θέση μας είναι ότι μια θετική απόφαση, ανεξαρτήτως προσώπων που αιτούνται την παραχώρηση χρήσης, θα μας φέρει αντιμέτωπους με σοβαρά προβλήματα στο μέλλον, καθώς ούτε αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο, με την παρούσα σύνθεση, ούτε κάποιο μελλοντικό θα έχει το ηθικό δικαίωμα να απορρίψει αντίστοιχες αιτήσεις.

   Υπενθυμίζουμε στους Δραμινούς συμπολίτες μας ότι σε αντίστοιχα θέματα, κατά το παρελθόν, το Δημοτικό Συμβούλιο, με την «πόλη+ζωή» ως πλειοψηφία, απέρριψε  αιτήσεις παραχώρησης χρήσης τμήματος της πλατείας της πόλη μας τόσο για κατάστημα συμφερόντων Δημοτικού Συμβούλου, εκλεγμένου με την παράταξή μας, όσο και για κατάστημα συμφερόντων του τέως Δημάρχου Δράμας κ. Θωμά Μαργαρίτη.

   Ακόμη, όμως, κι αν επικρατήσει, σε προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο, η λογική παραχώρησης της χρήσης τμήματος της πλατείας για εμπορική δραστηριότητα, καλούμε όλες τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου να προνοήσουν με την απόφασή τους να θέσουν ως απαιτούμενη προϋπόθεση την εκπλήρωση συγκεκριμένων ζητημάτων αισθητικής, τα οποία θα καθοριστούν ρητώς και θα εφαρμόζονται στο μέλλον σε κάθε άλλη παρόμοια υπόθεση.

   Η «πόλη+ζωή» ανοίγει τη δημόσια διαβούλευση για το συγκεκριμένο θέμα και καλεί όλες τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου, όλους τους φορείς που έχουν άποψη για το θέμα, αλλά και κάθε πολίτη αυτής της πόλης, να εκφράσουν τις απόψεις τους. Το θέμα είναι πολύ σοβαρό για να ληφθεί απόφαση εντός της αίθουσας συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, χωρίς η κοινωνία να τοποθετηθεί ξεκάθαρα εκ των προτέρων.