σχολιάζει ο 

Τάσος Αποστολίδης

 

 

«Φωτιές» άναψε μια ανάρτηση του πρώην αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Μιχάλη Αμοιρίδη στο facebook από χθεσινοβραδινή (5/5/2018) συνάντησή του με τους αντιπεριφερειάρχες Καβάλας Θόδωρο Μαρκόπουλο, Ροδόπης Νίκο Τσαλικίδη, Δράμας Αργύρη Πατακάκη και Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς. Μαζί τους και ο περιφερειακός σύμβουλος Έβρου Κώστας Βενετίδης

 

Η ανάρτηση έχει τίτλο «λίγο πριν αρχίσει το μεγάλο γλέντι»και ήταν λογικό να τροφοδοτήσει διάφορα σενάρια αφού οι περισσότεροι εικονιζόμενοι στη φωτογραφία φέρονται να τα έχουν «τσουγκρίσει» με τον περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο

 

Όταν μάλιστα οι διεργασίες είναι έντονες εδώ και μήνες για το σχηματισμό άλλης παράταξης απέναντι στη σημερινή, «επίσημη» της ΝΔ, τότε «το μεγάλο γλέντι» ακούγεται περισσότερο ως... πολιτική απειλή.

 

Η ανάρτηση αποκτά μεγαλύτερο ενδιαφέρον όταν με σχόλιο του παρεμβαίνει ο μοναδικός γεωγραφικός αντιπεριφερειάρχης που απουσιάζει από το κάδρο: ο Κώστας Ζαγναφέρης από την Ξάνθη. 

 

«Αρχηγό βγάλατε;» ρωτάει... 

 

«Έχουν» απαντά ο Σταύρος Καβαρατζής, περιφερειακός σύμβουλος Έβρου. 

 

«Πάντως εγώ ήμουν δίπλα σε άλλη καφετέρια και καπνό δεν είδα» ανταπαντά δηκτικά ο Κώστας Ζαγναφέρης. 

 

«Κοίτα να σύρεις το χορό» ανταπαντά ο Σταύρος Καβαρατζής στον Κώστα Ζαγναφέρη.

 

Τι συνέβη 

Θα μπορούσε να ήταν και σύσκεψη για το σχηματισμό ψηφοδελτίου. Ή μπορεί εν μέρει να ήταν. Η αφορμή όμως με την οποία βρέθηκαν όλοι στο ίδιο σημείο ήταν ο χθεσινός γάμος του περιφερειακού συμβούλου Έβρου Κώστα Εξακουστού. Και πραγματικά η φωτογραφία τραβήχτηκε «πριν αρχίσει το μεγάλο γλέντι». 

 

Ο γάμος στάθηκε αφορμή για να βρεθούν σε μια κοινωνική εκδήλωση άνθρωποι που δεν μιλιούνται μεταξύ τους (ορισμένοι ούτε και στο Περιφερειακό Συμβούλιο) ή που οι σχέσεις τους έχουν ψυχραθεί εδώ και καιρό. 

 

Αλλά από την μάλλον χιουμοριστική, και λιγότερο προβοκατόρικη, ανάρτηση και τα σχόλιά της, φάνηκε το κλίμα που επικρατεί στην "Περιφερειακή Αναγέννηση", την παράταξη που δημιούργησε ο Γιώργος Παυλίδης. Σήμερα από τα σπλάχνα της έχουν σχηματιστεί δύο «παρατάξεις» και η βεβαιότητα ότι στις επόμενες περιφερειακές εκλογές τίποτα δεν θα είναι ίδιο για το συγκεκριμένο χώρο. 

 

Οι διεργασίες συνεχίζονται...