Με ένα σόου πυροτεχνημάτων ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 00:00 τα μεσάνυχτα η 5η λευκή νύχτα που διοργανώθηκε από τον Εμπορικό Σύλλογο Καβάλας, τον Δήμο Καβάλας, τη  "Δημωφέλεια" και το Επιμελητήριο.

 

ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ Ο ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ

Η κορύφωση της βραδιάς "ήρθε" όταν ανέβηκε στην σκηνή της κεντρικής πλατείας Καβάλας ο γνωστός μουσικοσυνθέτης Διονύσης Σαββόπουλος ο οποίος βρέθηκε στην Καβάλα με αφορμή το αφιέρωμα που ετοίμασαν για τον ίδιο τα Μουσικά Σχολεία Καβάλας και Αργολίδας στο πλαίσιο της εκδήλωσης "Άδοντες και ψάλλοντες εν τη καρδία".

 

 

Την παράσταση "έκλεψε" και το Μουσικό Σχολείο της Αργολίδας όπου τραγούδησε γνωστά κομμάτια του καλλιτέχνη και έκανε το κοινό να τους καταχειροκροτεί.

 

 

ΚΑΘΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΜΙΑ...  ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

Αρκετά καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος μετέτρεψαν, κατά την διάρκεια της λευκής νύχτας, τους εξωτερικούς τους χώρους σε μουσικές σκηνές. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, οι Pasta Tomato που φιλοξενήθηκαν από γνωστό καφέ στον Δημοτικό Κήπο Καβάλας και ξεσήκωσαν το κοινό με πολλές επιτυχίες τους.

 

Βέβαια κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων μπορούσες να ακούσεις ότι είδος μουσικής επιθυμείς:

 

ΠΟΝΤΙΑΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Αυτό που μπορούσε κανείς να συναντήσει αρκετές φορές στην λευκή νύχτα ήταν οι ποντιακοί χοροί καθώς οι σύλλογοι της πόλης ξεχύθηκαν οι μεν στην Πλατεία Καπνεργάτη και οι δε πίσω από την Κεντρική Πλατεία Καβάλας.

 

ΟΔΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ: ΧΑΛΚΙΝΑ ΗΧΟΧΡΩΜΑΤΑ & ΠΑΡΚΟΥΡ

Δύο δράσεις που συγκέντρωσαν πλήθος κόσμου στην οδό Ομονοίας ήταν η συναυλία των χάλκινων ηχοχρωμάτων από την Φλώρινα και η ομάδα παρκούρ.

 

Τα Χάλκινα Ηχοχρώματα, είναι μια παρέα νέων μουσικών που, με μεράκι και αγάπη για την παραδοσιακή μουσική και τον χορό, δημιούργησαν το 2006 μια ορχήστρα χάλκινων πνευστών στο Βαρικό Φλώρινας . Από την δημιουργία της έως και σήμερα μελετούν, καταγράφουν και ερμηνεύουν με προσήλωση στην παραδοσιακή μορφή την μουσική παράδοση της Μακεδονίας. Η ορχήστρα έχει πραγματοποιήσει διάφορες εμφανίσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, έχει συμμετάσχει σε διάφορα φεστιβάλ, φιλανθρωπικές εκδηλώσεις, τηλεοπτικές εκπομπές, ντοκιμαντέρ καθώς και ταινίες.

 

Το παρκούρ (γαλλικά και αγγλικά: parkour), γνωστό και ως τέχνη της κίνησης, είναι μια γαλλικής καταγωγής μη-ανταγωνιστική σωματική και πνευματική τέχνη που έχει ως στόχο την ταχύτατη και βέλτιστη δυνατή μετακίνηση από οποιοδήποτε σημείο του χώρου Α σε διαφορετικό σημείο Β, χρησιμοποιώντας μόνο τις ανθρώπινες σωματικές ικανότητες. Οι μαθητές του παρκούρ ονομάζονται traceurs και οι μαθήτριες traceuses.

 

 

ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ

Τέλος, την τιμητική τους όπως φαίνεται είχε το Μουσικό Σχολείο Καβάλας που εκτός από την Κεντρική Πλατεία έπαιξε διάφορα κομμάτια και στην Πλατεία Καπνεργάτη.