Ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης και δημοτικός σύμβουλος Μάκης Παπαδόπουλος, μαζί με μέλη της Κίνησης, εξόρμησαν το Σάββατο το πρωί στη λαϊκή αγορά και στα εμπορικά καταστήματα της Καβάλας, για να φορέσουν σε μικρούς και μεγάλους το παραδοσιακό βραχιολάκι του «Μάρτη». Οι πολίτες ανταποκρίθηκαν με ευχάριστη διάθεση στην πρωτοβουλία αυτή, δείχνοντας πόσο μεγάλη ανάγκη έχουμε στην καθημερινότητά μας από τα έθιμα και τις παραδόσεις που μας δίνουν ζωντάνια και θετική ενέργεια. Ο Μάκης Παπαδόπουλος δήλωσε σχετικά τα εξής:

«Εμείς στον ΤΟΠΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ θέλουμε να προβάλλουμε τα έθιμα του λαού μας, γιατί πάντοτε συμβολίζουν κάτι που έχει αξία για τη ζωή μας. Βγήκαμε λοιπόν να συναντήσουμε τους συμπολίτες μας, να τους ευχηθούμε για τον ερχομό της άνοιξης και να τους προσφέρουμε τον “Μάρτη”, που συμβολίζει την προστασία από τον πρώτο ήλιο της Άνοιξης, αλλά και από τις κακοτυχίες. Η αλήθεια είναι ότι με όσα συμβαίνουν στη χώρα μας θα χρειαστούμε πολλούς “Μάρτηδες”, για να προφυλαχθούμε από τα “κακά πνεύματα” που μας έχουν περικυκλώσει τελευταία.

Εμείς επιμένουμε να πιστεύουμε στην αξία της θετικής ενέργειας, στη σημασία της καλής τύχης και είμαστε κοντά στους πολίτες, για να τις μοιραστούμε μαζί τους. Ευχόμαστε υγεία και καλή τύχη σε όλες και όλους».