Συνάντηση εργασίας είχαν χθες το μεσημέρι με τα μέλη της αντιπροσωπείας της Αγίας Πετρούπολης της Ρωσίας με την πρόεδρο της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» Αναστασία Ιωσηφίδου και τον γενικό διευθυντή, Ευστράτιο Μαρουλά στα γραφεία της δημοτικής επιχείρησης. 

 

Επικεφαλής της αντιπροσωπείας ήταν η γενική υποδιευθύντρια της Υπηρεσίας Τουρισμού, Ναντέζντα Πέτροβα, η αναπληρώτρια διοικήτρια της περιοχής Νέφσκι, Έλενα Βλαδιμίρσκαγια καθώς επίσης και οι Αντρέϊ Χόμπερτ, Μαρία Κρασνίκοβα στελέχη της τοπικής διοίκησης.

 

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η συνεργασία των δύο πλευρών για την ανάπτυξη της τουριστικής κίνησης Ρώσων τουριστών προς την Καβάλα, αλλά και Ελλήνων τουριστών προς την ρωσική πόλη με την οποία η πόλη μας έχει αδελφοποιηθεί. 

 

Από την πλευρά της διοίκησης της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» έγινε εν ημέρωση της ρωσικής αντιπροσωπείας για τις δυνατότητες που προσφέρει η Καβάλα και η ευρύτερη περιοχή στον τουρίστα, τόσο για καλοκαιρινές διακοπές όσο και για την ανάπτυξη ειδικών μορφών τουρισμού, καθ όλη την διάρκεια του έτους. Οι Ρώσοι φιλοξενούμενοι ενημερώθηκαν επίσης για το ευρύ φάσμα  δραστηριοτήτων της δημοτικής επιχείρησης.

 

Η κα Ιωσηφίδου εκμεταλλεύτηκε την παρουσία επιχειρηματιών και τους κάλεσε να επενδύσουν στην περιοχή που παρουσιάζει μεγάλη αύξηση της τουριστικής κίνησης. 

 

Η πρόταση αυτή βρήκε θετική ανταπόκριση και ζητήθηκε να γίνει συγκεκριμένη πρόταση με ακίνητα στα οποία μπορούν να γίνουν τουριστικές επενδύσεις. 

 

Επίσης συμφωνήθηκε να διοργανωθεί μεγάλη εκδήλωση ενημέρωσης δημοσιογράφων, τουριστικών πρακτόρων και επιχειρηματιών της Αγίας Πετρούπολης, στο πλαίσιο της τουριστικής έκθεσης που θα γίνει τον ερχόμενο Οκτώβριο και στην οποία θα πάρει μέρος ο δήμος Καβάλας και η «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ». 

 

Οι εκπρόσωποι του υπουργείου τουρισμού της Αγίας Πετρούπολης δήλωσαν την πρόθεσή τους να συμβάλουν με κάθε τρόπο στην ενημέρωση των τουριστικών πρακτόρων, των επιχειρηματιών αλλά και των κατοίκων της ρωσικής πόλης για τις δυνατότητες που προσφέρει η Καβάλα.

 

Συζήτηση έγινε και για την αεροπορική επανασύνδεση της Καβάλας με την Αγία Πετρούπολη, θέμα για το οποίο οι δύο πλευρές δεσμεύθηκαν να καταβάλουν από κοινού προσπάθεια ώστε να επιτευχθεί η ενεργοποίηση του αεροπορικού δρομολογίου. Η κα Ιωσηφίδου ενημέρωσε επίσης τα μέλη της αντιπροσωπείας της αδελφής πόλης για τις επαφές που είχε με εκπροσώπους του Ομίλου Μουζενίδη και την κοινή επιθυμία των δύο πλευρών να επαναληφθεί η αεροπορική σύνδεση Αγίας Πετρούπολης – Καβάλας από το 2019, αλλά και την απόφαση να ενισχυθεί η προσπάθεια αυτή με την παρουσία τους με κοινό περίπτερο Ellinair–ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑΣ στην τουριστική έκθεση της ρωσικής πόλης. 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ