Κανονικά θα εφαρμοστεί στο νομό Καβάλας, στους 4 Δήμους, το πρόγραμμα της υποχρεωτικής φοίτησης των 4χρονων στα νηπιαγωγεία, όπως ανακοίνωσε το πρωί της Παρασκευής, ο προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κώστας Μπαντίκος. 

 

Στην κριτική που άσκησαν οι δήμαρχοι που ισχυρίστηκαν ότι “παραπλανήθηκαν”, ο κ. Μπαντίκος είπε “μάλλον εγώ παραπλανήθηκα από αυτούς” σχολιάζοντας την αρχική τους συναίνεση και συμφωνία στην εφαρμογή του μέτρου. Διευκρίνισε ότι συναίνεσαν και οι 4 Δήμοι του νομού. 

 

Οι αιχμές του αφορούσαν κυρίως τις πανομοιότυπες ανακοινώσεις των Δήμων Καβάλας και Νέστου αλλά και τις δηλώσεις του δημάρχου Παγγαίου. 

 

“Από πότε οι δήμαρχοι θα ασκούν εκπαιδευτική πολιτική;” αναρωτήθηκε και πρόσθεσε: “δεν θα καθορίσουν οι δήμαρχοι την εκπαιδευτική πολιτική, οι δήμαρχοι πρέπει να συμβάλλουν θετικά σε ένα μέτρο που είναι αναγκαίο”. 

 

Άφησε να εννοηθεί ότι οι δήμαρχοι έχουν άλλα πολιτικά κριτήρια στις αντιδράσεις τους. 

 

Όπως έκανε γνωστό, έως τις 8 Ιουνίου όλοι οι γονείς θα ξέρουν σε ποιο νηπιαγωγείο θα φοιτήσουν τα παιδιά τους. Οι εγγραφές θα γίνουν την περίοδο από 2 έως 18 Μαΐου