Στην Καβάλα θα βρίσκεται την Πέμπτη 26 Απριλίου η Ελληνική ομάδα του Envolve του νέου οργανισμού υποστήριξης της επιχειρηματικότητας που ιδρύθηκε από τον όμιλο Libra για μια εκδήλωση με θέμα: «Επόμενος Σταθμός: Επιχειρηματικότητα»,που διοργανώνεται σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Καβάλας από τις 14:00 έως τις 16:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου. 

 

 

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των επισκέψεων που έχει προγραμματίσει η ομάδα σε 13 ελληνικές πόλεις στις οποίες υπάρχει ενεργό και αναπτυσσόμενο οικοσύστημα νεοφυούς επιχειρηματικότητας, στοχεύοντας να ενδυναμώσει τις επαφές της με τις τοπικές κοινότητες, τις πρωτοβουλίες, τους οργανισμούς, καθώς και τους εκπροσώπους της επιχειρηματικής και ακαδημαϊκής κοινότητας σε περιοχές εκτός της Αθήνας, όπου το ταλέντο και οι καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες «ανθούν». 

 

 

 

Που αποσκοπεί η εκδήλωση

 

Με την κατάθεση των αιτήσεων για το Envolve Award Greece 2018να έχει ήδη ξεκινήσει, το Envolve αναζητά άτομα που έχουν νέες επιχειρηματικές ιδέες ή ενδιαφέρονται να εξελίξουν την επιχείρησή τους. 

 

Ο οργανισμός στρέφει το ενδιαφέρον του και κατ’ επέκταση επιβραβεύει εταιρίες που δραστηριοποιούνται σε ένα ευρύ φάσμα επιχειρηματικών κλάδων. Τα τέσσερα κριτήρια του διαγωνισμού είναιΑ 

- η καινοτομία, 

- η δημιουργία θέσεων εργασίας στην Ελλάδα, 

- η οικονομική σύνεση και 

- η βιωσιμότητα. 

 

Έως σήμερα, έχει προσφερθεί συνολική χρηματοδότηση ύψους € 4.775.000 σε 19 νικητές συνολικά. Οι νικητές έχουν συνεισφέρει στην ελληνική οικονομία δημιουργώντας περισσότερες από 1.500 άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας, με επενδύσεις σχετιζόμενες με τις επιχειρήσεις τους, το ύψος των οποίων ξεπερνά τα € 20.500.000, ενώ η αποτίμησή τους σήμερα υπερβαίνει τα  €55.000.000. Ο σκοπός της εκδήλωσης είναι να παρουσιαστούν σε ενδιαφερόμενους οι ευκαιρίες που δίνονται μέσα από το Envolve Entrepreneurship, καθώς επίσης και άλλες τοπικές δράσεις ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας που λαμβάνουν χώρα στην πόλη της Καβάλας. Μετά τις παρουσιάσεις, θα ακολουθήσει μία ανοιχτή συζήτηση με ερωτήσεις από το κοινό.