Πρωτοβουλίες από την πλευρά του Δήμου Καβάλας για την προστασία της «λαϊκής κατοικίας» ζητά με επιστολή της προς το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας η παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση. Όπως αναφέρει ο Δήμος Καβάλας θα πρέπει να παρέμβει με προτάσεις προς τα κέντρα αποφάσεων για να προστατευτούν οι δημότες από τις κατασχέσεις από τις τράπεζες και το δημόσιο. 

Συγκεκριμένα η επιστολή αναφέρει: 

 

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ σφίγγει ολοένα και περισσότερο τη θηλιά της φοροεπιδρομής και των κατασχέσεων σε βάρος της λαϊκής στέγης. Ποινικοποίησε τις κινητοποιήσεις και τους αγώνες για την περιφρούρηση τους. Μέσα στις  συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης  διαδοχικά οι κυβερνήσεις   συνέτριψαν μισθούς, δικαιώματα  εργαζομένων και  εξαπέλυσαν φοροκαταιγίδα, με αποτέλεσμα σήμερα η λαϊκή οικογένεια, να μην μπορεί να καλύψει  βασικές ανάγκες της.  Είναι οι ίδιες  πολίτικες που προκλητικά  ανακεφαλαιοποίησαν τις τράπεζες.  

Μετά τα μέτρα εξασφάλισης της υφαρπαγής της λαϊκής κατοικίας από τις τράπεζες με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, προχώρησαν σε κατασχέσεις για χρέη προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία. Τώρα προσθέτουν και τα χρέη στους δήμους, απόφαση που θέτει σε άμεσο κίνδυνο την πλειοψηφία των λαϊκών οικογενειών αφού οι κατασχέσεις σε δημόσιο και δήμους ξεκινάνε από τα 500 ευρώ! Σεμία περίοδο που τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς την εφορεία ξεπερνούν  τα 100 δισ. Ευρώ και  το 80% αυτών να είναι ποσά μέχρι τις 3.000 ευρώ, είναι καθαρό ποιος έχει μπει στο στόχαστρο.  

Οι οφειλές  σε δήμους αφορούν  συνήθως σε ανταποδοτικά  τέλη, τέλη νεκροταφείου, νερό, τροφεία παιδικών σταθμών, τέλη κατάληψης πεζοδρομίων, τέλος επιτηδεύματος,  κλήσεις  τροχαίας - δημοτικής αστυνομίας, ΤΑΠ  κλπ. Αυτές οι οφειλές, αποτυπώνονται στους προϋπολογισμούς των δήμων ως ανείσπρακτα έσοδα παρελθόντων ετών (ΠΟΕ). Η  κυβέρνηση δίνει ιδιαίτερο βάρος στην διεύρυνση και στην  είσπραξη αυτών των εσόδων για τους δήμους πρώτον γιατί το κράτος διατηρεί στα κατώτατα επίπεδα  την χρηματοδότηση τους  και δεύτερον γιατί έχει τεθεί  ειδικός στόχος συνεισφοράς των Δήμων στα ματωμένα πλεονάσματα. 

Για την επίτευξη των  παραπάνω επιδιώξεων   έχουν προωθη