Πρωτοσέλιδα

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

 

 

 

 

Δεν αφήνει κανείς το γάντι πεσμένο. Έτσι προέκυψε νέα ανταλλαγή δηλώσεων μεταξύ Κώστα Μορφίδη και Μακάριου Λαζαρίδη. 

 

Η αρχή είχε γίνει με το σχόλιο του βουλευτή Καβάλας τού ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Μορφίδη ο οποίος αποκάλεσε «φυτευτό από μεταφύτευση» τον Μακάριο Λαζαρίδη, σύμβουλο επικοινωνίας του προέδρου της ΝΔ. 

 

Η συνέχεια δόθηκε με την γραπτή δήλωση του σχεδόν υποψήφιου βουλευτή Καβάλας Μακάριου Λαζαρίδη η οποία επικεντρώθηκε στα θέματα της Οικονομίας. 

 

Ο Κώστας Μορφίδης επανήλθε με νέα του δήλωση στην οποία αναφέρει: 

 

Απάντηση στο δελτίο τύπου του κ. Μακάριου Λαζαρίδη

Μέχρι πρότινος νόμιζα πως ο κ. Μακάριος Λαζαρίδης έχει χρόνια να έρθει στην Καβάλα γι αυτό και αγνοεί την κοινωνική πραγματικότητα της πόλης. Μετά την τελευταία του «απάντηση» στις δηλώσεις που έκανα στο ρ/σ Στο Κόκκινο Καβάλας, αρχίζω να πιστεύω πως αγνοεί εξίσου την κοινωνική πραγματικότητα της χώρας! 

Δεν εξηγείται αλλιώς η εμμονή του στην καταστροφολογία και στην ισοπέδωση. Δεν ξέρω αν νιώθει ικανοποιημένος με το copy-paste αραδιασμα αριθμών που διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα. 

Επειδή όμως φαίνεται πως του αρέσουν τα...νούμερα, ας του παραθέσω μερικά απ’ τα επίσημα:

 

α) Το ποσοστό ανεργίας τον Δεκέμβριο του 2014 ήταν 25,8 %. Τον Δεκέμβριο του 2017 ήταν 20,8% (στοιχεία ΕΛΣΤΑΤ)

β) Αυξήθηκε ο αριθμός των επιχειρήσεων κατά 32.827 (15,31%) το 2017 σε σχέση με το σωτήριον έτος 2014 (στοιχεία ΕΡΓΑΝΗ)

γ) Η πλήρης απασχόληση είναι 17,37 % περισσότερη απ’ ότι το 2014 (στοιχεία ΕΡΓΑΝΗ)

δ) Το 2014 διενεργήθηκαν 16.000 πλειστηριασμοί, ψίχουλα μπροστά στην καταιγίδα των προηγούμενων ετών (το 2009 ανήλθαν σε 58.849). Το 2017 πραγματοποιήθηκαν 6.900. Κανένας σε πρώτη κατοικία.

ε) Το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών υποχώρησε το 2017 στο 1,45 δισ. ευρώ. Το αντίστοιχο του 2014 ήταν περίπου 3 δισ. (στοιχεία ΤτΕ)

 

Όπως θα παρατηρήσατε, δεν μπήκα στον κόπο να αραδιάσω τα νούμερα της καταστροφής των προηγούμενων κυβερνήσεων. Αν με αναγκάσει ο κ. Λαζαρίδης, θα του τα υπενθυμίσω. Μέχρι τότε, θα τον σώζει η γιορτινή διάθεση». 

 

Ο Μακάριος Λαζαρίδης επανήλθε με νέα γραπτή δήλωση στην οποία χαρακτηρίζει «ανάλγητο» τον Κώστα Μορφίδη και θέτει εκ νέου ερωτήματα σχετικά με την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης. 

 

Λέει συγκεκριμένα: 

«6 + 1 ερωτήματα περιμένουν απάντηση από τον ανάλγητο κ. Μορφίδη και την Κυβέρνησή του»

 

Ο Σύμβουλος Επικοινωνίας του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίαςκ. Μακάριος Λαζαρίδης, ερωτηθείς από δημοσιογράφο για τις νέες δηλώσεις του βουλευτή κ. Κώστα Μορφίδη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

«Η ικανοποίηση που δηλώνουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για τις πολιτικές που άσκησε και τα αποτελέσματα που επέφερε η Κυβέρνησή τους, δεν συνιστά απλά και μόνο υποκρισία. Είναι απόδειξη κοινωνικής αναλγησίας

 

Αυτό ισχύει και για τους νέους ισχυρισμούς του βουλευτή κ. Κώστα Μορφίδη ο οποίος - απαντώντας στις τεκμηριωμένες επισημάνσεις μου - κάνει λόγο για “αράδιασμα αριθμών που διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα“. Ξέρει ωστόσο ότι οι αριθμοί, όχι μόνον δεν διαστρεβλώνουν, αλλά μετρούν τα πράγματα. Φτάνει να είναι ακριβείς. 

 

Ρωτάω λοιπόν τον λαλίστατο κ. Μορφίδη – και φυσικά περιμένω απαντήσεις:

 

  • Φτάνουν -ναι ή όχι; - τα 15 δις ευρώ τα μέτρα λιτότητας που επέβαλαν   με το δικό τους αχρείαστο Μνημόνιο;

 

  • Ψήφισαν - ναι ή όχι; - για τη χρονιά που διανύουμε νέα μέτρα (φόρους και περικοπές κοινωνικών επιδομάτων) ύψους 1,9 δις ευρώ;

 

  • Επέβαλαν - ναι ή όχι; - στην τριετία πάνω από 27 νέους φόρους και περικοπές συντάξεων και αυξήσεις εισφορών;

 

  • Μείωσαν - ναι ή όχι; - το αφορολόγητο; Ψήφισαν - ναι ή όχι; - άλλη μια μείωση από το 2020 που θα κοστίσει 600 ευρώ στον καθένα και θα στείλει στα σαγόνια της εφορίας ακόμη και τους εργαζόμενους των 500 ευρώ;

 

  •  Ψήφισαν - ναι ή όχι; - νέα μείωση των συντάξεων από την 1η Ιανουαρίου 2019 που θα κοστίσει δύο συντάξεις το χρόνο στους χαμηλοσυνταξιούχους; 

 

  • Περιέκοψαν - ναι ή όχι; - το ΕΚΑΣ, το επίδομα θέρμανσης, το επίδομα τέκνων;

 

Και κάτι ακόμη:

 

Μπορεί ο κ. Μορφίδης να πει πόσα κόστισε στη χώρα το έγκλημα Τσίπρα – Βαρουφάκη - Καμμένου του 2015; Ο Βίζερ λέει 200 δις, ο κ. Ρέγκλινγκ 100 δις, η Τράπεζα της Ελλάδας 86 δις και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (Σ. Παπαδόπουλος) 35 δις ευρώ. 

 

Ο ίδιος τι λέει;

 

Κατάλαβε ή δεν κατάλαβε πως ουδέποτε τόσο λίγοι έκαναν τόσο μεγάλο κακό στη χώρα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα;».