Χαλάζι, ισχυροί άνεμοι και έντονη βροχόπτωση έπληξαν τα ξημερώματα της Δευτέρας τη νότια Θάσο δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα σε σπίτια, καταστήματα, σχολεία και στο οδικό δίκτυο κυρίως στη περιοχή των Λιμεναρίων.

 

Η καταιγίδα που ξεκίνησε μετά τις 2:00 μετά τα μεσάνυχτα ήταν μικρής διάρκειας αλλά η ποσότητα του νερού που έπεσε είχε ως αποτέλεσμα να ξεχειλίσει το ρέμα κοντά στο γυμνάσιο των Λιμεναρίων πλημμυρίζοντας τρία σπίτια και δυο καταστήματα στην περιοχή αλλά και μεγάλο κομμάτι του κεντρικού δρόμου Καλυβίων – Λιμεναρίων. Οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν είχαν ως αποτέλεσμα να πέσουν κλαδιά δέντρων ενω το Λύκειο και το Γυμνάσιο της περιοχής δεν είχαν ρεύμα εξαιτίας βλάβης λόγος για τον οποίο τα σχολεία δεν λειτούργησαν σήμερα. Προβλήματα όμως είχε και το δημοτικό της περιοχής καθώς ένα μεγάλο της στέγης υποχώρησε, ενώ το σχολείο επίσης παρέμεινε κλειστό για λόγους ασφαλείας.

Τα μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Θάσου βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στην περιοχή ενώ έγιναν και καταγραφές των ζημιών. 

 

 

Προβλήματα παρουσιάστηκαν και στο οδικό δίκτυο Σωτήρα και Καλλιράχης εκεί όπου συνήθως σημειώνονται πλημμύρες κάθε φορά που η βροχόπτωση είναι έντονη. Για λίγη ώρα ο δρόμος Λιμένα – Λιμεναρίων έκλεισε αλλά οι ζημιές αποκαταστάθηκαν γρήγορα από τα μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας.