Με μια δήλωση στην οποία κάνει ιδιαίτερη αναφορά στη Νέα Καρβάλη και τους ανθρώπους της, ο περιφερειακός σύμβουλος Αλέξανδρος Ιωσηφίδης ευχαριστεί τον περιφερειάρχη για την απόφασή του να τον ορίσει αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης. Επισημαίνει δε ότι η πόρτα του, στο κτίριο της πρώην Νομαρχίας, θα είναι ανοιχτή για όλους ενώ αναφέρεται με συγκινητικά λόγια στον θείο του Μιχάλη Ιωσηφίδη.

 

Η δήλωση Ιωσηφίδη είναι η εξής:

 

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστο Μέτιο, που εμπιστεύτηκε στο πρόσωπο μου, την τιμητική θέση του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης, Πολιτισμού και Αθλητισμού της Περιφέρειας μας.

 

Υπόσχομαι ότι θα αφιερώσω όλες τις δυνάμεις μου για την επιτυχία της δύσκολης και συνάμα πολύ σημαντικής αποστολής μου. Η έδρα μου θα είναι στο Διοικητήριο της Καβάλας και η πόρτα μου ανοικτή για όλους τους πολίτες.

 

Αυτήν την στιγμή νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω όλους τους πολίτες του Νομού Καβάλας που με τίμησαν με την ψήφο τους και με ανέδειξαν εκπρόσωπο τους στο Περιφερειακό συμβούλιο.

 

Ιδιαίτερη μνεία και αιώνια ευγνωμοσύνη οφείλω στους συγχωριανούς μου για την συγκινητική και διακομματική στήριξη που με περιέβαλλαν όλα αυτά τα χρόνια.

 

Αυτή την ιδιαίτερη προσωπική μου στιγμή θέλω να την αφιερώσω σε έναν άνθρωπο που είμαι σίγουρος με καμαρώνει από εκεί ψηλά, στον αείμνηστο θείο μου Μιχάλη Ιωσηφίδη, τον άρχοντα αυτόν που με δίδαξε να αγωνίζομαι για τις ιδέες μου με κάθε κόστος, να παραμένω πιστός στις αρχές μου, να έχω μοναδικό γνώμονα στις προσπάθειες μου την ανιδιοτελή προσφορά στον τόπο μου και στους ανθρώπους του».