Συνελήφθη χθες (13-3-2018) το μεσημέρι, στο νομό Ξάνθης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης, 39χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Παλαιστίνης, ο οποίος μαζί με έναν άγνωστο μέχρι στιγμής συνεργό του, προωθούσε, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας, είκοσι (20) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Συρίας.

 

Αναλυτικότερα, χθες το μεσημέρι, στην επαρχιακή οδό Κομοτηνής - Ξάνθης, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, πλην όμως ο οδηγός του δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς. 

 

Στη συνέχεια το όχημα κατευθύνθηκε σε αγροτική οδό, όπου ο οδηγός του το ακινητοποίησε και μαζί με τον 39χρονο συνοδηγό, τράπηκαν πεζή σε φυγή. Άμεσα οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 39χρονο, ενώ ο οδηγός διέφυγε τη σύλληψη και αναζητείται.  

 

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, διαπιστώθηκε ότι οι δράστες μετέφεραν με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα συνολικά είκοσι (20) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης.