Ο Σύμβουλος Επικοινωνίας του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Μακάριος Λαζαρίδης επισκέφθηκε, σήμερα, Πέμπτη 8 Μαρτίου, τις εγκαταστάσεις της Egnatia Aviation στο αεροδρόμιο της Χρυσούπολης Καβάλας.

 

Συναντήθηκε με τον γενικό διευθυντή της εταιρείας κ. Δημήτρη Λυμπεράκη και συζήτησε τις προοπτικές ανάπτυξης της εταιρείας, που συμβάλλει σημαντικά στην τοπική οικονομία.

 

«Είχαμε», είπε ο κ. Λυμπεράκης, «την τιμή να φιλοξενήσουμε σήμερα στις εγκαταστάσεις μας τον κ. Λαζαρίδη, Σύμβουλο Επικοινωνίας του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. Τον ευχαριστούμε πάρα πολύ που μας επισκέφθηκε. Μας δήλωσε τη στήριξή του αλλά και τη στήριξη του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στο έργο, το οποίο κάνουμε χαιρετίζοντας το αναπτυξιακό πρόγραμμα που έχει η εταιρεία».

 

«Η Egnatia Aviation», διαβεβαίωσε ο κ. Λυμπεράκης, «δεν φεύγει από την Καβάλα. Υπάρχει μια μεγάλη ζήτηση πιλότων που μας υποχρεώνει να επεκτείνουμε τις δραστηριότητές μας. Και θα το πράξουμε εκεί που υπάρχει πρόσφορο έδαφος».

 

Από την πλευρά του ο κ. Μακάριος Λαζαρίδης υπογράμμισε: «Είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ, σήμερα, στο αεροδρόμιο της Χρυσούπολης Καβάλας, μια από τις πέντε μεγαλύτερες ευρωπαϊκές εταιρείες εκπαίδευσης πιλότων. Και πρέπει να πω ότι αυτό πραγματικά είναι πολύ μεγάλη τιμή για την Καβάλα. Και θα ήθελα να ευχαριστήσω την Egnatia Aviation μέσω του κ. Λυμπεράκη για αυτήν την επένδυση».

 

«Η Νέα Δημοκρατία», συνέχισε ο κ. Λαζαρίδης, «έχει τονίσει κατ’ επανάληψη ότι στηρίζει τέτοιου είδους επενδύσεις. Στηρίζει επενδύσεις που συμβάλουν στην καινοτομία και στην εξωστρέφεια που έχει η ανάγκη η χώρα μας».

 

Αναφερόμενος στα ζητήματα που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή η εταιρεία, ο κ. Λαζαρίδης ανέφερε ότι «προέρχονται από την αύξηση των δυνατοτήτων και την επέκταση του έργου μέσα από διεθνείς συμφωνίες με μεγάλες αεροπορικές εταιρείες που έχει η Egnatia Aviation. Στο πλαίσιο αυτό, θα ήθελα να καλέσω την ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και βεβαίως το Μετοχικό Ταμείο Αεροπορίας να βγάλουν το ταχύτερο δυνατό το αεροδρόμιο του Αμυγδαλεώνα σε διαγωνισμό».

 

«Ταυτόχρονα», υπογράμμισε ο Σύμβουλος Επικοινωνίας του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, «θέλω να πω ότι και η Fraport, η οποία επενδύει στη χώρα μας, θα πρέπει τέτοιου είδους πρωτοβουλίες και επενδύσεις να τις στηρίζει στο μέγιστο δυνατό βαθμό».

 

Ο κ. Λαζαρίδης κατέστησε σαφές ότι η Egnatia Aviation «δεν αποχωρεί από την Καβάλα» και πρόσθεσε: «Η αύξηση, όμως, του πτητικού της έργου την υποχρεώνει να κοιτάξει και κάποιο άλλο αεροδρόμιο – στην προκειμένη περίπτωση αυτό της Κοζάνης – ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στα συμβόλαια που έχει με τις αεροπορικές εταιρείες».

 

Κλείνοντας, ο κ. Λαζαρίδης τόνισε: «Εμείς, η Νέα Δημοκρατία και ο Πρόεδρός της κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, στηρίζουμε στο μέγιστο δυνατό βαθμό τέτοιου είδους επενδύσεις. Επενδύσεις που μέρα με την ημέρα μεγαλώνουν, όπως η Egnatia Aviation. Αυτό είναι καλό για το νομό μας αλλά είναι καλό και για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας συνολικά».