Συνελήφθη χθες (5-2-2018), τις πρωινές, στην Κομοτηνή, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, 31χρονος αλλοδαπός, υπήκοος FYROM, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας, είκοσι τρεις (23) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Πακιστάν, Μπανγκλαντές και Ινδίας.

Αναλυτικότερα, στην παλαιά εθνική οδό Σαπών - Κομοτηνής, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 31χρονο οδηγό Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

Στη συνέχεια ο δράστης εισήλθε στην πόλη της Κομοτηνής, όπου εγκατέλειψε το όχημα και επιχείρησε να διαφύγει πεζός, πλην όμως ακινητοποιήθηκε άμεσα από τους αστυνομικούς και συνελήφθη.

 

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, διαπιστώθηκε ότι ο  31χρονος μετέφερε με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα είκοσι τρεις (23) μη νόμιμους μετανάστες.

 

Επιπλέον, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο διακινητής είχε τοποθετήσει στο παραπάνω όχημα πινακίδες κυκλοφορίας, για τις οποίες είχε δηλωθεί κλοπή σε αστυνομική υπηρεσία της Θεσσαλονίκης.

 

Κατασχέθηκε ένα (1) Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών.