Το ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας χαιρετίζει τις συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις  ενάντια στο πολυνομοσχέδιο - έκτρωμα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, στην αντιλαϊκή επίθεση που δεν έχει σταματημό. Το νέο ν/σ με τα δεκάδες «προαπαιτούμενα» έχει για μια ακόμα φορά τους ίδιους κερδισμένους και χαμένους.

 

Χαμένοι είναι οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι φτωχοί αγρότες, οι συνταξιούχοι που βλέπουν ακόμα μεγαλύτερη μείωση των εισοδημάτων τους, γενίκευση  των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, έκρηξη των κατασχέσεων, τσάκισμα κοινωνικών παροχών και δικαιωμάτων, μα πάνω απ’ όλα τη βρώμικη προσπάθεια της κυβέρνησης να απαγορεύσει ουσιαστικά το δικαίωμα του λαού να διαμαρτύρεται και να αντιστέκεται σε αυτές τις πολιτικές, το δικαίωμα να απεργεί. Κερδισμένοι είναι για μια ακόμα φορά οι συνήθεις ύποπτοι, βιομήχανοι, εφοπλιστές, μεγαλοξενοδόχοι και γενικότερα τα μονοπώλια που βλέπουν τις πάγιες διεκδικήσεις τους να υλοποιούνται βήμα το βήμα.

 

Αυτήν την πολιτική η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ τη χαρακτηρίζει ξεδιάντροπα «δίκαιη». Παρά τις μεγάλες κουβέντες και την κυβερνητική θριαμβολογία η πραγματικότητα είναι αμείλικτη και τη ζούμε όλοι στο πετσί μας :

 

  • Το χρέος των λαϊκών νοικοκυριών προς τις τράπεζες, την εφορία, τα ασφαλιστικά ταμεία με τη μεγάλη πλειοψηφία των αυτοαπασχολούμενων να χρωστούν παραμένει στα ύψη.
  • Πάνω από χίλιοι είναι οι πλειστηριασμοί και οι δεσμεύσεις λογαριασμών καθημερινά  με την κυβέρνηση να ετοιμάζει τροπολογία για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και για το Δημόσιο ξεκινώντας από χρέη 500€.
  • Οι μισοί αυτοαπασχολούμενοι έχουμε χρέη στον ΕΦΚΑ, στην εφορία, μπαινοβγαίνουμε σε ρυθμίσεις, κινδυνεύουμε ανά πάσα στιγμή.

 

Το Δ.Σ. του Ε.Σ.Κ. δεν συμφωνεί με  τη στάση της Ε.Σ.Ε.Ε. που μπροστά σε αυτή την κατάσταση παραμένει αδρανής τηρώντας στάση αναμονής, τη στιγμή μάλιστα που ο μικρός έμπορος δεινοπαθεί και καταστρέφεται.

 

Απέναντι σε όλα αυτά υπάρχει μόνο ο δρόμος της αντίστασης και της αντεπίθεσης. Ο δρόμος της συσπείρωσης  και  της πάλης για τα δικαιώματά μας από κοινού με όλους όσους θίγονται από τη βάρβαρη πολιτική της κυβέρνησης. Ο δρόμος της πάλης για να βγουν στο προσκήνιο οι σύγχρονες και πραγματικές μας ανάγκες.