Δυσάρεστο ήταν το τέλος της αναζήτησης 79χρονου ψαρά που είχε αρχίσει από το βράδυ της Τρίτης 2 Ιανουαρίου στην Καβάλα. Οι λιμενικές αρχές είχαν λάβει σήμα για την αναζήτηση του αγνοούμενου όταν ένα αλιευτικό σκάφος εντόπισε την βάρκα "4 εγγόνια" του αγνοούμενου να πλέει ακυβέρνητη έξω από την Ιχθυόσκαλα της Καβάλας. 

 

Το Λιμενικό Σώμα άρχισε αμέσως έρευνες για τον εντοπισμό του 79χρονου, με περιπολικό σκάφος του Λιμεναρχείου και με τη συνδρομή της λάντζας "Ακρα Πρίνος" ενώ παράλληλα γίνονταν κι έρευνες από την στεριά με περιπολικό όχημα του Λιμεναρχείου στις παράκτιες περιοχές. 

 

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα, το άψυχο σώμα του ηλικιωμένου ψαρά εντοπίστηκε κοντά στο κεντρικό λιμάνι της Καβάλας, να επιπλέει στα παγωμένα νερά. Ήταν ήδη αργά. Το πτώμα μεταφέρθηκε για νεκροψία-νεκροτομή για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια και ο ακριβής χρόνος θανάτου.  

 

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο Ναυτιλίας στις 11 το πρωί της Τετάρτης 3 Ιανουαρίου αναφέρονται τα εξής: 

 
Ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Καβάλας, για περιστατικό αγνοούμενου 79χρονου αλιέα, επιβαίνοντα στο υπό ιδιοκτησίας του σκάφος “4 ΕΓΓΟΝΙΑ” Λ.Κ. 2578, το οποίο εντοπίστηκε από παραπλέον Α/Κ σκάφος, κενό επιβατών, έξω από την ιχθυόσκαλα Καβάλας.
 
Άμεσα προς εντοπισμό του 79χρονου, απέπλευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., η λάντζα “ΑΚΡΑ ΠΡΙΝΟΣ” Ν.Κ. 300, στο οποίο επέβαινε και στέλεχος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. της οικείας Λιμενικής Αρχής, ενώ από ξηράς έρευνες διεξήγαγε περιπολικό όχημα Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. 
 
Ο ανωτέρω εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του, από το περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο  Γενικό Νοσοκομείο  Καβάλας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
 
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας που διενεργεί την προανάκριση,  παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής, ενώ με τη συνδρομή του  Α/Κ “ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ” Ν.Κ. 256, το Α/Κ “4 ΕΓΓΟΝΙΑ” μεταφέρθηκε στον οικείο λιμένα.