Στις 7:00 το απόγευμα της Δευτέρας 11 Δεκεμβρίου έκλεισαν οι κάλπες στο Επιμελητήριο της Καβάλας μετά τη μία ώρα παράταση που δόθηκε εξαιτίας της αυξημένης προσέλευσης αργά το απόγευμα της πρώτης ημέρας της εκλογικής διαδικασίας στην Καβάλα, για την ανάδειξη της νέας διοίκησης του φορέα.

Την πρώτη ημέρα προσήλθαν συνολικά 947 επαγγελματίες για να ψηφίσουν ενώ συνολικά μαζί με τη χθεσινή ψηφοφορία της Θάσου έχουν ψηφίσει 1186 μέλη του Επιμελητηρίου από τα περίπου 3.700 μέλη που έχουν δικαίωμα ψήφου.

 

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ψηφοφορίας στο κτίριο βρίσκονταν οι επικεφαλής των τριών συνδυασμών που συμμετέχουν στις εκλογές καθώς και ο απερχόμενος πρόεδρος, Άγγελος Τσατσούλης. 

 

Η ψηφοφορία συνεχίζεται και αύριο Τρίτη 12 Δεκεμβρίου. Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 8:00 το πρωί και θα κλείσουν στις 18:00 το απόγευμα εκτός αν δοθεί και πάλι παράταση λόγω της αυξημένης συμμετοχής του κόσμου.

 

Όπως εξήγησε ο πρόεδρος της εκλογικής επιτροπής, η καταμέτρηση θα ξεκινήσει από τα ψηφοδέλτια των υποψήφιων συνδυασμών όπου και θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα ποιος από αυτούς έρχεται πρώτος, ποιος δεύτερος και ποιος τρίτος. Στη συνέχεια θα ξεκινήσει η καταμέτρηση των σταυρών των υποψηφίων. Μια διαδικασία που αναμένεται να διαρκέσει αρκετές ώρες. Τόνισε επίσης, πως οι υποψήφιοι πρόεδροι έχουν το δικαίωμα να βρίσκονται μέσα στην αίθουσα μαζί με τους εκλογικούς αντιπροσώπους του κάθε συνδυασμού στη διάρκεια της καταμέτρησης των ψηφοδελτίων. Κάτι που όπως φαίνεται θα το αποφασίσουν οι ίδιοι.