Είμαι στη δυσάρεστη θέση ν'απευθύνω δημόσια την παρούσα διαμαρτυρία προς τον Περιφερειάρχη κ.Μέτιο, με μοναδικό σκοπό να κάνω όλους τους πολίτες της Περιφέρειάς μας και όχι μόνο, κοινωνούς των προβλημάτων που αντιμετωπίζω κατά την εκτέλεση των καθηκόντων μου ως Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας από την ανάλγητη συμπεριφορά του Περιφερειάρχη σε θέματα ζωτικής σημασίας για τον τόπο μου.

Ένα και πλέον χρόνο από την εκλογή του ως Περιφερειάρχη και παρόλο που όλο αυτό το χρονικό διάστημα τον ενημέρωνα διαρκώς για τις ανάγκες, τις επιθυμίες αλλά και τις αποφάσεις των συμπολιτών μου για το μέλλον του τόπου μας, ο κ. Μέτιος επέδειξε παντελή αδιαφορία.

Δεν σεβάστηκε, όπως έχει υποχρέωση από τη θέση την οποία υπηρετεί, τις επιθυμίες των Δραμινών, που γνωρίζουμε καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο τις ανάγκες του τόπου μας.

Αντιθέτως, καθημερινά δημιουργεί προσκόμματα σε όλα τα ζητήματα που προκύπτουν στο πλαίσιο της ανάπτυξης της περιοχής μας αλλά και της καθημερινής λειτουργίας της Περιφερειακής μας Ενότητας, ακόμα και απέναντι στους υπαλλήλους της Π.Ε. Δράμας.

Ο κ. Μέτιος λειτουργεί αυταρχικά και αλαζονικά, θεωρώντας πως η Δράμα πρέπει να είναι ένας συνεχής επαίτης αυτών που δικαιούται, πιστεύοντας πως πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι με τα ελάχιστα.

Συγκεκριμένα, θα αναφερθώ σε δύο κομβικά ζητήματα του τόπου μας που ο Περιφερειάρχης έπραξε κατά βούληση και παρά την θέληση των Δραμινών, που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην απόφασή μου να διαμαρτυρηθώ δημόσια.

Εθνική οδός Δράμας – Αμφίπολης 
Ο κ. Μέτιος δεν έλαβε υπόψη του τις αλλεπάλληλες συσκέψεις των φορέων του Νομού Δράμας που ομόφωνα προέταξαν ως έργο προέχουσας σημασίας για τον νομό μας την κατασκευή του δρόμου αυτού. Χωρίς καμία διαβούλευση, έρχεται κόντρα με όλη την Περιφερειακή Ενότητα Δράμας, θεωρώντας πως γνωρίζει καλύτερα το συμφέρον μας από εμάς τους ίδιους. Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του 6ου Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης που έγινε τον Νοέμβριο στην Κομοτηνή, σε σύσκεψη παρουσία του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα και του Βουλευτή Δράμας κ. Χρήστου Καραγιαννίδη, ενώ είχε συμφωνηθεί μεταξύ όλων των φορέων της Δράμας να διεκδικήσουμε δυναμικά τη δέσμευση του πρωθυπουργού για την κατασκευή της εθνικής οδού Δράμας-Αμφίπολης ώστε να συνδεθούμε επιτέλους με την Εγνατία Οδό, ο κ. Μέτιος αυθαίρετα και χωρίς να λάβει υπόψη την απόφαση των Δραμινών, επέβαλε τη δική του αντίθετη άποψη, πως πρέπει να κατασκευαστεί ο δρόμος Δράμα – Καβάλα.

Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού 
Η απόλυτα επιτυχημένη περσινή χιονοδρομική περίοδος για το Φαλακρό, που ήταν αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς τόσο των αρμόδιων υπηρεσιών, όσο και όλων ημών που πιστέψαμε πως το βουνό της Περιφέρειάς μας μπορεί ν΄ανταγωνιστεί επάξια τα καλύτερα χιονοδρομικά κέντρα των Βαλκανίων, οδήγησε τον ίδιο τον κ. Μέτιο να δεσμευτεί ρητά πως η Περιφέρεια θα χρηματοδοτήσει κατά την τρέχουσα χιονοδρομική περίοδο την τόσο επιτυχημένη προσπάθειά μας.

Για το λόγο αυτό, από τις 27 Απριλίου 2017 και παρόλο που η χιονοδρομική περίοδος 2016 – 2017 δεν είχε καν τελειώσει, ενεργώντας έγκαιρα, βάση ενός σοβαρού σχεδιασμού και όντας σε πλήρη ετοιμότητα, αποστείλαμε το υπ΄αριθμ. 2344/27-4-2017 έγγραφο προς την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ζητώντας:

Α. Χρηματοδότηση για τη λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου Φαλακρού για την επόμενη χιονοδρομική περίοδο 2017-2018.

Β. Χρηματοδότηση για την επισκευή των δύο αναβατήρων που βρίσκονται εκτός λειτουργίας (παππούς, διθέσια)

Γ. Χρηματοδότηση για τη συντήρηση των κτιριακών υποδομών του.

Έως και σήμερα αρνείται οποιαδήποτε χρηματοδότηση, επιδεικνύει παντελή αδιαφορία και παρότι η περσινή Χιονοδρομική περίοδος έκλεισε με πάνω από 26.000 επισκέπτες δημιουργώντας ελπίδες και προσδοκίες πως το Μοναδικό Χιονοδρομικό Κέντρο της Περιφέρειας ΑΜΘ μπορεί να φτάσει εκεί που του αξίζει, αναδεικνύοντας την τουριστική δυναμική του τόπου μας αλλά και δίνοντας μία οικονομική ανάσα σε όλους όσους δραστηριοποιούνται γύρω από το βουνό.

Δεν μπορώ να δεχθώ, ούτε από την θέση που υπηρετώ τον Δραμινό λαό, αλλά ούτε και ως απλός κάτοικος αυτού του τόπου, πως οι Δραμινοί είμαστε πολίτες β΄ κατηγορίας και ότι ένας άνθρωπος μπορεί να μας καταδικάζει στη μιζέρια και την αφάνεια.

Η πολυετής πορεία μου στα κοινά και η ηθική μου, μου έχουν μάθει να μην συμβιβάζομαι αλλά να διεκδικώ, πάντα με κύριο μέλημά μου το καλό του Δραμινού λαού.

Γι΄ αυτό και δημοσιοποιώ σήμερα μέρος των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε ως Περιφερειακή Ενότητα Δράμας από την συμπεριφορά του Περιφερειάρχη κ. Μέτιου και ζητώ τη στήριξη και τη δυναμική παρέμβαση όλων σας, ώστε κάποιοι επιτέλους να ενδιαφερθούν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο νομός μας και να δώσουν λύσεις ώστε να επέλθει η πολυπόθητη "ισόρροπη ανάπτυξη" της Περιφέρειάς μας.

ΑΝΑΡΓΥΡΟΣ Α. ΠΑΤΑΚΑΚΗΣ

ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ 
Π.Ε. ΔΡΑΜΑΣ